Na seksgate nu ook beelden uitgelekt van 'noche loca', Mexicaanse speler vraagt verlof om het uit te leggen bij vrouwlief

Op beelden van het Mexicaanse TVNotas zouden verschillende spelers in de buurt van dertig prostituees te zien zijn.
TVNotas Op beelden van het Mexicaanse TVNotas zouden verschillende spelers in de buurt van dertig prostituees te zien zijn.
Acht spelers van de Mexicaanse nationale ploeg hebben vorig weekend deelgenomen aan een seksorgie kort voor hun afreis naar Europa. Dat bericht verspreidde het Mexicaanse magazine TVNotas enkele dagen geleden. Na het bericht zijn nu ook de eerste beelden opgedoken en die laten weinig aan de verbeelding over. 

Volgens TVNotas vond het gebeuren plaats na de oefenmatch van afgelopen zaterdag tegen Schotland. Negen spelers onder wie Benfica-spits Raul Jimenez, de broers Jonathan en Giovani dos Santos (LA Galaxy), verdediger Carlos Salcedo en middenvelder Marco Fabian (allebei Eintracht Frankfurt), brachten naar verluidt 24 uur door in het gezelschap van een dertigtal prostituees. Ook Standard-doelman Guillermo Ochoa zou één van de negen deelnemende spelers zijn.

Mexicaanse media berichten van een 'feest zonder grenzen' in één van de betere buurten in Mexico Stad. "De spelers arriveerden zaterdag rond 10u30 's avonds", zei een anonieme bron. "Ze amuseerden zich in Las Lomas met muziek, drank, spelletjes en vrouwen. Het was een vrije avond die ze doorbrachten in afwezigheid van hun vrouwen en vriendinnen." Het feest liep naar verluidt door tot in de late middag. "Waarom ze zonder vrouwen naar hier kwamen en wel met 30 prostituees? Dat spreekt toch voor zich?" 

Echt opgezet zullen de wederhelften van de Mexicaanse spelers wellicht niet zijn met het nieuws. Volgens insiders zou Hector Herrera (speler bij FC Porto) zelfs even de toelating gekregen hebben van de nationale ploeg om het bij vrouwlief te gaan uitleggen. 

In een reactie heeft de secretaris-generaal van de Mexicaanse federatie laten weten dat de internationals geen sanctie kregen voor hun gedrag. "Ze hebben geen training gemist en namen deel aan dat feest in hun vrije tijd. Een vrije dag is een vrije dag. Dat zijn de risico's die je neemt wanneer je vrij bent."

"Ze hebben geen training gemist en namen deel aan dat feest in hun vrije tijd. Een vrije dag is een vrije dag. Dat zijn de risico's die je neemt wanneer je vrij bent."

Guillermo Cantu van de Mexicaanse voetbalbond

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de Mexicaanse nationale ploeg met een sekspolemiek wordt geconfronteerd. In september 2010 namen meerdere spelers deel aan een gelijkaardig "feest" na een oefenmatch tegen Colombia. Alle betrokkenen kregen een boete en twee spelers, verdediger Efrain Juarez en spits Carlos Vela, werden zes maanden geschorst. 

In juni 2011, in de voorbereiding op de Copa America in Argentinië, zochten enkele Mexicaanse internationals eveneens het gezelschap van prostituees op tijdens een verplaatsing naar Ecuador. Ook zij werden beboet en voor zes maanden geschorst.

Op beelden van het Mexicaanse TVNotas zouden verschillende spelers in de buurt van dertig prostituees te zien zijn.
TVNotas Op beelden van het Mexicaanse TVNotas zouden verschillende spelers in de buurt van dertig prostituees te zien zijn.
Standard-doelman Guillermo Ochoa.
AFP Standard-doelman Guillermo Ochoa.
AFP20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Bevers

  Goei voorbereiding !

 • Bart Van Dijck

  Een groepsgevoel heerst er wel bij hun nationale ploeg

 • Anny Bollens

  En Martinez zo een spel gemaakt over Radja die aan het roken was op een filmpje!

 • Willy Van Craen

  Sex is zoals een sport,vrijetijdsbesteding, ontspanning, opwindend en nodig voor een normaal leven.Niet veel te maken met "liefde " maar wel: ik geef je wat en jij geeft mij hetzelfde terug.

 • pieter damppiere

  al een geluk dat martinez onze bondcoach is of er gingen maar 14 spelers van mexico naar het wk,de anderen pasten niet in het strategisch plan