Moussa Dembélé: "Harde trainingen zijn nodig"

PHOTO_NEWS
Moussa Dembélé heeft vandaag net als zijn collega-Rode Duivels opnieuw pittig getraind in het Olympia-stadion in Stockholm. De Belgen bereiden zich in Zweden zoals bekend voor op het nakende WK in Brazilië, dat op 12 juni op gang geschoten wordt.

"Het was een felle training waarin iedereen zijn duel wil winnen en voluit gaat", stelde de 26-jarige middenvelder van Tottenham. "We trainen behoorlijk pittig, maar dat is ook noodzakelijk. Iedereen wil topfit zijn op het WK en daar zijn nu eenmaal harde trainingen voor nodig. Trainingen met bal zijn leuker, maar dit hoort erbij. Ikzelf voel me best wel fris. Ik heb de voorbije maanden omwille van blessureleed immers niet al te veel gespeeld. Uiteraard zijn er nu in de spelersgroep hier en daar wat kleine pijntjes, maar ernstig is dat allemaal niet", aldus Dembélé, die zondag in de Friends Arena Zweden partij geeft. "Die partij wordt volgens mij geen makkie. Het is een fysiek stevige tegenstander, maar met onze kwaliteiten moeten we toch proberen te winnen."

Basisplaats
Dembélé stond de voorbije wedstrijden van de Duivels niet vaak in de basis, maar wil zich blijven bewijzen. "Dat ik niet start, is de keuze van de trainer, maar ik moet me wel blijven laten zien en 100 procent klaar zijn als hij me nodig heeft", aldus de middenvelder, die ook vooruitblikte op het WK. "Iedereen ziet ons als de verrassing, maar we blijven een jonge ploeg met amper tornooi-ervaring. We moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken en rustig blijven."