Modric haalt zwaar uit naar Engelsen: "Jullie hadden nederiger moeten zijn en meer respect tonen. Een grote fout"

Photo News
Luka Modric, de Kroatische kapitein die ook gisteren weer een geweldige partij speelde, wees er na de in verlengingen gewonnen halve finale duidelijk op hoe Engeland hen extra hard had gemotiveerd.

"Engeland heeft Kroatië onderschat. Journalisten, analisten, we hoorden alleen maar dat wij moe zouden zijn en kansloos waren", aldus de strateeg van Real Madrid. "Dat was echter een grote fout. Wij hebben dat allemaal gehoord en gelezen en daar extra kracht uitgeput. Wij stapten op het veld met de gedachte: 'We zullen eens laten laten zien wie er vanavond moe zal zijn'. Ik denk dat we ons punt wel bewezen hebben. Engeland had meer respect moeten tonen en nederiger zijn. Want zowel fysiek als mentaal domineerden wij, in alle aspecten van het voetbal ook. Nog voor de verlengingen hadden we het eigenlijk moeten afmaken."

"Dit is een droom die uitkomt", vervolgde Modric. "Een moment om héél fier op te zijn, we schrijven geschiedenis. Of dit het beste moment uit mijn carrière is? (Modric won met de Koninklijke al vier keer de Champions League, nvdr). Zeker en vast één van de mooiste. En als we zondag ook nog eens de finale winnen, is het zonder twijfel het allermooiste." De Fransen zijn gewaarschuwd. 

(lees hieronder verder)

Cestitam sefe @daliczlatko..!!!🙌🇭🇷 idemo hrvatska..💪🙏 #iznadsvihhrvatska

Een foto die is geplaatst door null (@ivanrakitic) op

We arrived in our hotel, time to celebrate just a little bit! 🇭🇷

Een foto die is geplaatst door null (@daliczlatko) op

AFP

.. #Manu 🇭🇷 #Leo 🇭🇷 #David ..

Een foto die is geplaatst door null (@ivanperisic444) op

Een Kroaat die zijn hartje kon ophalen na de zege van de Kroaten, was Goran Ivanisevic. Hij neemt op de All England Club deel aan het seniorentoernooi van WImbledon. Of hij na onderstaand interview in Engeland nog altijd even populair is, valt te betwijfelen. "Jullie dachten al dat jullie gewonnen waren, met al dat 'Football is Coming Home'-gedoe", sprak Ivanesivic. "De trofee ging al naar Engeland komen. Jullie zijn de besten en de mooisten. Heel arrogant. Jullie komen naar huis, maar ik hoop niet met een trofee."

Proslava plasmana u finale! Hvala svima koji ste uz nas! 🇭🇷 #beproud

Een foto die is geplaatst door null (@daliczlatko) op

.. 💪🏼4️⃣🇭🇷🙏🏼 .. #OnEstEnFinale

Een foto die is geplaatst door null (@ivanperisic444) op

AFP150 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mathieu Peeters

  Inderdaad want die Engelsen gingen daar eens snel werk van maken. Het deksel op hun neus krijgen ja. Juist gelijk Vandereycken beter zijn mond houdt in een andere krant. Hij heeft er zelf nooit iets van gebakken , negen jaar zich niet laten horen en nu weet hij precies alles beter. Die zou veel beter zwijgen i.p.v.zich persoonlijk zo belachelijk te maken. Mensen afbreken bij wie dat hij zelfs nog niet eens tot aan de enkels komt,maar blijkbaar kan die niets anders.

 • Gino Denil

  Iedereen mist kansen in een wedstrijd, Carol Vander Cruyssen. De Engelsen hebben er één niet gemist en de Kroaten twee. De Fransen hebben er één niet gemist en de Belgen hebben ze in die wedstrijd allemaal gemist. Dat verklaart de uitslagen van beide wedstrijden.

 • LEONARD TONNELIER

  En nu maar duimen dat ze ook de laffe Fransen een lesje leren.

 • Dirk Soeters

  Kroatië is de beste ploeg van allemaal met het meeste karakter om te winnen en uithoudingsvermogen ze verdienen de wereldbeker.

 • Frederik Naert

  Ik hoop dat de Kroaten winnen tegen Frankrijk. Sympathieke ploeg en niet arrogant.