Mexico richt pijlen op WK 2026

Decio De Maria.
AFP Decio De Maria.
Mexico zal zich kandidaat stellen voor de organisatie van het WK voetbal in 2026. Dat heeft de voorzitter van de Mexicaanse voetbalbond laten optekenen.

"Zodra de bidprocedure voor het WK 2026 wordt geopend, zal Mexico zich kandidaat stellen", vertelde Decio De Maria tijdens een persconferentie waarop het shirt werd voorgesteld dat de Azteken zullen dragen in de voorronde van het WK 2018. "Het gastland mogen zijn voor het grootste feest op aarde, is een enorme uitdaging. De meerderheid van de Mexicanen zal zich heel fier voelen als we een derde WK mogen organiseren."

Mexico was in 1970 en 1986 (toen België vierde werd) al een keer de gastheer voor het vierjaarlijkse voetbaltreffen.

Het land in Midden-Amerika beschikt over een rist moderne en goed uitgeruste stadions, met het Estadio Azteca in Mexico City (dat plaats biedt aan 105.000 fans) als pronkstuk. De voorbije jaren namen drie eersteklassers hun intrek in een nieuwe voetbaltempel: Santos de Torreon in 2009, Chivas de Guadalajara in 2010 en Rayados de Monterrey in 2015.

De twee volgende WK's worden gespeeld in Rusland (in 2018) en Qatar (in 2022). Wanneer de bidprocedure voor 2026 wordt opgestart, is nog niet duidelijk. De FIFA besliste die midden vorig jaar, in volle schandaalsfeer, sine die op te schorten.