Mexico klopt Israël, verliest doelman en neemt afscheid van 'Blanco Bounce'

AFP
Mexico heeft een oefenduel tegen Israël in aanloop naar het WK voetbal met 3-0 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Miguel Layun (2) en Marco Fabian. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Cuauhtemoc Blanco, de uitvinder van de befaamde 'Blanco Bounce'.

De intussen 41-jarige Blanco scoorde op drie WK's. In 1998 deed hij dat ook tegen België, dat toen 2-2 gelijkspeelde tegen Mexico en de eerste ronde niet zou overleven. Blanco kreeg 38 minuten speelgelegenheid, waarna hij met een staande ovatie uitgeleide werd gedaan door de 80.000 toeschouwers.

Ondanks de ruime zege had de Mexicaanse bondscoach Miguel Herrera na afloop toch zorgen om zijn ploeg. Eerste doelman Jesus Corona moest na een botsing met ploegmaat Rodriguez met een blessure aan het hoofd het veld verlaten. "Het is nog niet duidelijk wat hij precies heeft", aldus Herrera. "Maar ik heb kort met hem gesproken en hij zei dat het goed met hem ging."

Mexico treft op het WK in de poulefase gastland Brazilië, Kroatië en Kameroen. Israël is een tegenstander van de Rode Duivels in de kwalificaties voor het EK in 2016.

Cuauhtemoc Blanco nam op 41-jarige leeftijd afscheid van het Mexicaanse team.
AP Cuauhtemoc Blanco nam op 41-jarige leeftijd afscheid van het Mexicaanse team.
AP
AFP
REUTERS