Mexicaanse bondscoach Osorio noemt "komediant" Neymar "een schande voor het voetbal"

AP
 Nadat zijn land op het WK in de achtste finales met 2-0 uitgeschakeld werd door Brazilië, had de Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio geen goed woord over voor "Man van de Match" Neymar. "Door één speler hebben we weer veel tijd verloren. Hij is gewoon een schande voor het voetbal", vertelde de 56-jarige Colombiaan, zonder Neymar bij naam te noemen.

Twintig minuten voor tijd lag Neymar plots kermend op de grasmat, nadat Miguel Layun even gemeen op zijn enkel was gaan staan. "Daardoor zijn we uit ons ritme gekomen. Het was een slecht stukje toneel voor de ogen van de hele wereld, een slecht voorbeeld voor onze kinderen. Door zijn opvoering werd het spel liefst vier minuten onderbroken. Zoiets zou niet mogen kunnen. De arbitrage legt al te vaak de wedstrijd stil voor zo'n komedianten."

"Tot dan hadden we goed gespeeld. We hadden het balbezit en hadden veelal de controle over de wedstrijd. We hebben tegen een team als Brazilië getoond wat we in onze mars hebben, maar we zijn nog te weinig accuraat. Om nog vooruitgang te boeken, moeten onze jongens bij de grote clubs in Europa gaan spelen."

Over zijn toekomst bij het Mexicaanse elftal wou Osorio nog niets kwijt. "We zullen wel zien. Nu is nog niets zeker." Osorio kreeg in Mexico veel kritiek, maar na de knappe zege tegen Duitsland en de kwalificatie voor de achtste finales, sloeg de stemming om.

AFP12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Impens

  de scheidsrechter zouden meer geel en zelfs rood moeten geven aan die komedianten Neymar mag alles cinema hoort thuis in de bioscoop en niet op een voetbalveld. Het is een schande. Eerst roepen en tieren van de pijn en dan na tijdwinst terug fit hoe kan dat gewoon van het veld gooien. Ik wil voetbal zien meer niet. Om maar te zijgen wat hij ook een vuile speler hij is. Als hij dit ook doet met onze rode duivels kijk ik gewoon maar de smurfen.

 • frankie bressinck

  Hij krijgt wel veel stampen maar overdrijft met zijn gejank. Osorio moet niet te veel klagen want na hun goede match tegen Duitsland bakte Mexico er niet te veel van. En als je tegen Brazilië met Marquez begint dan weet je het wel zeker? Ze mogen blij zijn dat Ochoa goed was of ze kregen er 5 in hunnen bak, en wat deed Osorio? Hij stond erbij en keek ernaar!

 • serge vansteenkiste

  Voetballers voelen nog maar de wind in hun rug van een tegenstrever en gaan al tegen de grond, wielrenners kwakken tegen de grond en het eerste wat ze doen is naar hun fiets grabbelen om zo snel mogelijk terug te keren in het peleton.

 • phil grey

  neymar is geen voetballer, het is een balletdanseres! en neen dit is geen compliment! irritant en egoistisch ventje, hopelijk ligt hij er vrijdag uit.

 • Jacques De Meulemeester

  En hij is niet alleen... Sommigen blijven liggen tot de scheids het spel stil legt en een paar minuten later huppelen ze weer vrolijk door het veld....

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00