Meunier in de clinch met Franse sportjournalist: "Op welk moment stel ik de zege van Les Bleus in vraag?"

BELGA
Het laatste woord is nog niet gezegd over Frankrijk - België. Na de halve finale werden er enkele sneren uitgedeeld over het verdedigende spel van Les Bleus en een Franse sportjournalist kon het niet laten om daarop verder te borduren. Thomas Meunier liet zich echter niet kisten en diende de man van antwoord.

"Anti-voetbal", noemde Thibaut Courtois het. Vooral de manier waarop Kylian Mbappé tijd rekte, kon er bij veel Belgen niet in. Daar had Thomas Meunier het gisteren op de persconferentie ook over. "Ik hoop dat Mbappé geen slechte invloeden rond zich heeft", citeerde het Franse Le Parisien de Rode Duivel na die persbabbel. De Franse sportjournalist Denis Brogniart kroop daarop in zijn pen om het volgende op Twitter te plaatsen: "Mogen we ons inbeelden dat de Belgische spelers en met name Thomas Meunier stoppen om de spelers van Frankrijk aan te vallen om hun nederlaag te rechtvaardigen?"

De boodschap op Twitter kwam ook aan bij Thomas Meunier. De speler van Paris Saint-Germain liet het daar niet bij. "Mogen we weten op welk moment ik de overwinning van Frankrijk in vraag stel? Ik heb het over een gedrag. Is het mogelijk om de links te openen en de artikels te lezen? Het is toch niet zo moeilijk om logisch en terughoudend te handelen." 

Photo News

Verderop in het artikel van Le Parisien staat dan ook de volledige uitleg van Thomas Meunier over het tijd rekken van zijn ploegmaat Mbappé te lezen. "God weet dat Kylian supergetalenteerd is, dat het een super talent is. Ik hoop dat hij geen slechte invloeden rond zich heeft. Ik denk dat hij na verloop van tijd zal begrijpen dat als er nog gepraat wordt over spelers zoals Ronaldo of Zidane en andere spelers die ondertussen gestopt zijn, dat het is omdat het grote talenten waren, maar ook omdat hun attitude een voorbeeld was. Als Kylian - die de middelen heeft om de legende te betreden zoals die spelers - zich daarop richt, dan zal hij daar de vruchten van plukken. Zoveel is zeker."

Thomas Meunier schudt zijn ploegmaat bij PSG Kylian Mbappé de hand.
REUTERS Thomas Meunier schudt zijn ploegmaat bij PSG Kylian Mbappé de hand.

Meunier die als speler van Paris Saint-Germain uiteraard in Frankrijk vertoeft, koesterde ook geen wrok tegenover Les Bleus. De rechtsachter was een van de eersten om de Franse nationale ploeg te feliciteren na de 1-0-zege van de Haantjes. "Chapeau aan de nationale ploeg van Frankrijk voor de kwalificatie! Ga nu tot het einde", klonk het op Twitter enkele uren na de finale.

AFP
BELGA78 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Isabel Claeys

  Dat die air van de Fransen vanavond maar vlug een kopje kleiner wordt gemaakt...alleen al die "air"

 • Patrice Haemers

  De Fransen beseffen niet eens half,hoeveel zij van geluk mogen spreken dat onze beste Duivel er niet bij was vanwege die ellendige schorsing of ze hadden de finale NOOIT gehaald...Martinez heeft daardoor ook teveel (onnodige) wijzigingen aangebracht!Het resultaat is bekend.

 • Tommaso Pizzico

  Christiaan Goethals,mag ik er u op wijzen dat Italië 4 wereldtitels heeft gewonnen, nu maken ze een mindere periode door maar ze komen terug dat is zeker..... België heeft met zijn gouden generatie nog niets gewonnen, of toch ?

 • Wim Cools

  Waarom niet spelen let stilstaande klok? Is dat gezever van tijd winnen ineens gedaan. Van de laatste 26 min lag het spel meer dan 14 min stil. Dit kan toch niet!

 • Tessa Vandermout

  Sport is ook tactisch inzicht buiten het veld en kansberekening. Het was gewoon dom om voor de zege ten Engeland te gaan.