Maradona niet opgezet met WK 2026: "De Mexicanen verdienen het niet, ze winnen twee keer op een WK en moeten dan naar huis"

Diego Maradona was een van de toeschouwers tijdens de openingswedstrijd tussen Rusland en Saoedi-Arabië.
AP Diego Maradona was een van de toeschouwers tijdens de openingswedstrijd tussen Rusland en Saoedi-Arabië.
Diego Maradona heeft vandaag zware kritiek geuit op de toewijzing van het WK voetbal van 2026 aan de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Hij verwijt de organisatoren een gebrek aan voetbalcultuur. "De Canadezen hebben ongetwijfeld goeie skiërs", klonk het cynisch op de Latijns-Amerikaanse tv-zender Telesur.

"De Amerikanen wilden wedstrijden van vier keer 25 minuten introduceren voor betere publiciteit. En de Mexicanen verdienen het niet. Die winnen op een WK twee wedstrijden, zoals we zagen in Duitsland en Brazilië, en moeten dan naar huis. Dit bevalt mij niet. Er is geen passie voor voetbal in deze landen", aldus Maradona. 'Pluisje' was overigens vanavond aanwezig in het Luzhniki-stadion waar Rusland en Saoedi-Arabië het WK 2018 op gang trapten.

Het trio VS-Canada-Mexico kreeg gisteren ten koste van tegenkandidaat Marokko het WK van 2026 toegewezen. Voor Canada wordt het een eerste wereldbeker, voor de VS een tweede, voor Mexico een derde. 

REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kelly Verlinden

    Met die ingesteldheid kan er enkel in Duitsland en Brazilië gespeeld worden. Heeft teveel met zijn neus in de coke gehangen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00