Lionel Messi: "Als we de halve finales bereiken, is het WK geslaagd"

AFP
Voor Lionel Messi is het WK voor Argentinië geslaagd als de 'Albiceleste' de halve finale bereiken. Dat zei de stervoetballer in een interview met TyC Sports.

"We hebben geen enkele verplichting wat betreft de eindwinst van het WK. Nochtans willen we als geen ander wereldkampioen worden", verklaarde de Barça-vedette vanuit zijn huis aan de Argentijnse sportzender. Waar Messi met FC Barcelona alles won, blijft hij met het Argentijnse elftal steken op een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008.

"De wil om te winnen is er", aldus Messi. "Momenteel hebben we drie verloren finales achter de rug (tweemaal in de Copa América, één maal op het WK in 2014, red.). Het is een juk dat we dragen. Het is daarom belangrijk dat we onze obstakels overwinnen."

Volgens Messi is Brazilië favoriet voor de eindwinst. "Sinds Tite aan het roer is gekomen, zijn de Brazilianen zowel vooraan als achteraan zeer solide. Ze rekenen met je af met hun enorm snelle spelers." Maar ook Spanje, Duitsland en Frankrijk maken kans volgens de Argentijn. De Spanjaarden door "hun speelstijl", de Duitsers omdat "ze er altijd zijn" en Frankrijk "ondanks het hoge aantal jonge spelers".
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos driesen

  Daar geraken ze zelfs niet!!

 • Vinicius Bilbao

  Veel aanvallend geweld daar met Dybala, Messi, Aguero, Icardi, Higuain, Di Maria, ... Maar om ver te geraken op een WK heb je toch ook nog een deftige verdediging en keeper nodig.

 • Robyn Rose

  Ze verdienen niet zover te komen.

 • gunther van goethem

  Argentinië heeft een wereldspits en wij hebben Lukaku

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00