Leden van punkrockband 'Pussy Riot' die veld bestormden tijdens WK-finale, zwaar aangepakt: "Spijtig dat we niet meer in het Rusland van 1937 leven"

rv
De veldbestormers diep in de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië, waren vier leden van de Russische punkrockband Pussy Riot. Zij lieten nadien via de sociale media weten dat de groep op die manier wilde protesteren tegen de politieke onderdrukking in Rusland.

Vier personen, gekleed in wat leek op een oud Russisch politie-uniform, liepen diep in de tweede helft op het veld. Een van hen deed een high five met de Franse aanvaller Kylian Mbappé. Het viertal werd door stewards snel van het terrein gehaald. In de video hierboven spreekt de politie tijdens het verhoor dreigende taal tegenover twee van de gearresteerde bandleden: (vrij vertaald) "Jullie denken Rusland tot schande te maken? Spijtig dat we niet meer in 1937 leven! (toen er nog andere andere maatregelen golden om oproerkraaiers te straffen, nvdr)"

Nadien publiceerde Pussy Riot een mededeling op Twitter en Facebook. "Bevrijd alle politieke gevangenen", luidde het, en "halt aan illegale arrestaties". De groep riep het Kremlin ook op om "politiek pluralisme in Rusland toe te staan".

De Russische president Vladimir Poetin woonde de finale in het stadion in Moskou bij. Pussy Riot protesteerde in het verleden al meermaals tegen het beleid van Poetin.

EPA
REUTERS
EPA
Photo News
EPA
EPA
Photo News
Photo News
Photo News
EPA
EPA15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • george patrick martou

  door soros betaalde gemanipuleerde jonge hersenloze aktivisten die zelfs niet beseffen van waar Rusland komt !! als je ziet hoe Rusland is herrezen uit de USSR en nu een up to date modern land is geworden dan ben je een stoem onnozel kind ! ze zouden Poetin moeten bedanken ! niemand verhindert hen om in usa te gaan leven, ze zouden wel anders piepen !

 • Peter Thys

  vreemd toch ondanks al die westerse schimmige sponsors dat er niet meer naar naar naar het paradijs en het land van de glimlach van Poetin trekken, als het hier zo slecht is zoals jullie toch zo vaak refereren dat zou zou ik het toch weten en daarheen trekken!

 • Mike Dobbels

  Gesponserd door wie??? Wie is de geldmachine/ bedenker die hierachter zit en deze groep van fanatiekelingen blijft sponseren... het verstoren van een finale waar de hele wereld naar kijkt om een tijdsoverschreden boodschap te verspreiden die Rusland in een kwaad daglicht moet stellen... Moest het echt zo slecht zijn in Rusland zaten ze nog in de cel van de vorige keer, hun vrijheid spreekt hun eigen kritiek tegen... misschien nog mee gaan plunderen in Frankrijk nu...

 • Ramon Simon

  De oude generatie stemt op Poetin omdat ze Boris Jeltsin meegemaakt hebben. De generatie erna weet niet in wat voor slechte staat Rusland toen was, volledig leeggeplunderd. En wees maar zeker dat er mensen achter de schermen de touwtjes in handen hebben. Niet alles is goed, zolang je niet tegen de staat ingaat valt het wel mee. De economische problemen komen dan weer door de NAVO landen, zo brengen ze altijd landen naar de afgrond om een regime change.

 • hans bouche

  nicolas ivanov , zo denk ik er ook over

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00