Kubo ontgoochelt, Morioka valt in:
Duivels moeten geen schrik hebben van Japan

Yuya Kubo zag sterretjes tegen Neymar.
REUTERS Yuya Kubo zag sterretjes tegen Neymar.
Nee, van dit Japan moeten onze Rode Duivels dinsdag niet al te veel schrik hebben. Yuya Kubo en co gaven vooral voor rust niet thuis tegen Neymar en Brazilië, dat uiteindelijk eenvoudig met 1-3 won. Leuk ‘Belgisch’ wedstrijdweetje: Ryota Morioka (Waasland-Beveren) maakte na meer dan drie jaar afwezigheid z’n comeback bij de ‘Samurai Blue’.

Zou Yuya Kubo gisteren de slaap hebben kunnen vatten? Je speelt namelijk niet elke dag tegen Brazilië. Meer nog: de Gentse spits zou ongetwijfeld meermaals oog in oog komen te staan met Neymar, de duurste speler aller tijden. Je zou van minder liggen te woelen. De vraag is echter of Kubo ook vannacht zal slapen. Neymar speelde de arme Japanner immers helemaal tureluurs. Kubo kreeg de ene panna na de andere om de oren. Dat hij aan de rust in de kleedkamer mocht blijven, vond hij allicht niet eens zo erg denken we. Nee, een goede beurt maakte hij niet. 

Videoref

Indruk maken, dat deden de Goddelijke Kanaries dan weer wél. Al moet gezegd dat ze behoorlijk wat medewerking kregen van een zwak Japan. Dat trad aan zonder vedetten Kagawa, Okazaki en Honda, het drietal werd niet eens opgeroepen. Na 8 minuten opende Neymar -wie anders- op strafschop de score. Opmerkelijk: de elfmeter kwam er op aangeven van… de videoref. Correcte call overigens van de VAR. Nog geen tien minuten later opnieuw penalty voor Brazilië, maar deze keer géén 0-2. Eiji Kawashima (ex-Standard en Lierse) stopte de zwakke poging van Neymar. Geen probleem voor de Seleçao, want enkele tellen later was het wél prijs. Marcelo knalde zonder aarzelen vanop 25 meter loeihard in de winkelhaak. Open monden bij de bijna 17.000 fans in het stadion van Lille. Wat. Een. Goal. 

Morioka

Even voorbij het halfuur maakte Brazilië er simpel 0-3 van, nadat Gabriel Jesus (Man City) van dichtbij mocht binnenduwen. Gallery play van de Brazilianen, een feestje in mineur voor de Japanse kapitein Yuto Nagatomo (Inter Milaan), die z’n 100ste wedstrijd als international speelde. Slechts één keer konden hij en z’n team Brazilië in verlegenheid brengen. Op het uur maakte Makino er op hoekschop er 1-3 van.

Leuk moment dan voor Waasland-Beveren en Ryota Morioka in minuut 71: de spelverdeler, sensatie van de Jupiler Pro League dit seizoen, maakte na drie jaar afwezigheid z’n comeback bij de ‘Samurai Blue’. Afwachten of hij -en Kubo?- dinsdag tegen België opnieuw speelminuten krijgt.

REUTERS3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • vincent vankeerberghen

    Geen schrik? Met onze verdedeging ;))))

  • danny buyse

    Ze hebben wel tegen Brazilië gespeeld!!! Gaan de Belgen daar vlotjes tegen winnen misschien! Onderschat Japan maar niet zou ik denken!

  • didier de coster

    zolang ons kubootje goed speelt bij de gantoise doet al de rest er niet toe; cobw