Kroatië heeft weinig overschot tegen Kosovo - Geblesseerde David Villa haakt af bij Spanje

photo_news

David Villa haakt bij Spanje af met lichte verrekking

De Spaanse aanvaller David Villa, voor de eerste keer terug bij de selectie sinds het WK in 2014, heeft vandaag de training moeten staken met een lichte verrekking aan de adductoren. Dat kondigde het Spaanse team aan in een persbericht. Of Villa zal kunnen meedoen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein dinsdag, "hangt af van de evolutie van zijn blessure", geeft het persbericht mee.

De 35-jarige Villa veroverde zaterdag tegen Italië (3-0 zege) zijn 98ste cap voor La Roja. Daarin scoorde hij 59 keer. De spits komt momenteel uit voor New York City in de MLS.

photo_news

Kroatië wint met kleinste verschil

Kroatië heeft deze middag op de zevende speeldag van de WK-kwalificaties Kosovo geklopt met 1-0. De interland stond initieel gisterenavond op de agenda, maar werd na ruim twintig minuten wegens zware regenval gestaakt. Beide teams kwamen met FIFA en UEFA overeen om het duel vandaag te hervatten. 

Vida (74.) verloste de thuisploeg een kwartier voor tijd. Doelman Lovre Kalinic (AA Gent) bleef bij Kroatië op de bank, terwijl aan de overkant Mergim Vojvoda (Moeskroen) en de in België opgegroeide keeper Samir Ujkani negentig minuten speelden.

In de andere duels in groep I, die zaterdag afgewerkt zijn, klopte Finland in eigen huis IJsland met het kleinste verschil (1-0) en hield Oekraïne de punten thuis tegen Turkije (2-0).

In de stand staat Kroatië aan de leiding met zestien punten. Oekraïne volgt met veertien punten, voor IJsland (13 punten) en Turkije (11 punten). Finland (4 punten) en Kosovo (1 punt) sluiten de rangen en spelen enkel nog voor de eer.

epa
epa
reuters
photo_newsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.