Exclusief voor abonnees

Kawashima wil zo zich graag bewijzen tegen zijn tweede thuisland. Van Rostov terug naar Grobbendonk?

EPA
Honderd ballen mag hij vanavond nog pakken, van zijn imago komt hij nooit meer af. Met twee missers op dit WK deed Eiji Kawashima het alweer zichzelf aan. "In Japan begrijpt niemand waarom de Belgen zo aan hem twijfelen." Tja.

Het gras is modderig. Het weer is guur. Op de terreinen van KFC Grobbendonk, nabij Herentals in de Kempen, diept Patrick Nys onverstoord een zoveelste bal uit zijn sporttas op. De voormalige keeperstrainer van Lierse en ex-doelman van onder meer Lommel, Lierse en Gençlerbirligi, geeft er een saflet op richting doel. Een Japanner duikt het slijk in. Nog eens. En nog eens. Urenlang. Tot beide heren tevreden maar stikkapot onderuitzakken in het slib. Even op adem komen. Het is oktober 2015 en Eiji Kawashima is werkloos.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • François Nuyts

    Ik heb Kawashima altijd wel een heel degelijke doelman gevonden moet ik zeggen . Maakt soms wel een een fout maar welke doelman doet dat niet he . Nu , vandaag mag hij er wel een maken hoor ...

  • Lieven De Weirdt

    Kawachima is een sympahtieke kerel, die zich 100% zal geven voor zijn land. Ik hoop dat hij een goede wedstrijd keept, en dat de Belgen winnen met een zuinige 1-0, zonder blessures of gele kaarten.

  • Dirk Visser

    De kans zit er nog altijd in dat Japan gaat stunten tegen België. Het is maar de vraag of onze verdediging omkan met die pijlsnelle, technische flankspelers en spitsen...