Jullie familie steunt jullie, Rode Duivels: "Zij hebben één Neymar, maar wij hebben twee Hazards! Come on Belgium!"

AFP
Uiteraard kijkt ook de familie van onze nationale voetbalhelden reikhalzend uit naar de confrontatie met Brazilië. En of het vertrouwen groot is. "Jullie hebben de kwaliteiten om tot de finale te gaan, doe het!"

Christel Kompany (zus van Vincent)

"Vincent, ik hoop uit heel mijn hart dat je doorgaat tot de finale, want dat is toch het ultieme doel. Brazilië is een goeie ploeg, maar dit WK heeft al bewezen dat ook kleinere landen mooie resultaten kunnen boeken. Bovendien: de Rode Duivels zijn niet klein, ze zijn groot. Alles is mogelijk. Laat u gaan tot de finale. Go on, Belgium! Good luck, brother! 

Thierry Witsel (vader van Axel)

"Axel, dit is je tweede Wereldbeker. Op je eerste WK, in Brazilië, speelde je in Maracana tegen Rusland. Nu is het omgekeerd en speel je in Rusland tegen Brazilië. Ik ben ervan overtuigd dat je in staat bent om je niveau nog op te krikken. En ik denk dat jullie als ploeg klaar zijn om door te gaan. Forza Belgium! Go! Go!"

Roger Lukaku (vader van Romelu)

"Romelu, blijf vol vertrouwen, zoals je dat al van in het begin van dit WK doet. Ik ben fier als ik zie hoe je werkt voor de ploeg. Je bent er niet op uit om topschutter te worden, je wil wereldkampioen worden met je ploeg."

"Het mooiste bewijs daarvoor leverde je tegen Japan, met die goal van Chadli. Dat is grote klasse en dat geeft aan hoezeer je gegroeid bent als speler. De tegenstander is het grote Brazilië, maar jullie moeten geen schrik hebben, want zij zullen jullie intussen ook wel au sérieux nemen. De kansen zijn fiftyfifty. De hele familie steunt je, vanuit het diepst van ons hart."

photo_news

Marina Buyle (moeder van Toby Alderweireld)

"Toby, je moet er voor gaan, want dit is een unieke kans. Je staat langs de kant van Neymar maar in je carrière heb je nog tegen sterke aanvallers gespeeld. Ik denk onder meer aan Ronaldo en Ibrahimovic. Dat was moeilijk, maar uiteindelijk heb je dat goed gedaan. Het vertrouwen waarmee je toen speelde, moet je ook nu houden, ook al is het Neymar."

Lode Vertonghen (broer van Jan)

"Jan, doe uw ding! Zoals je al het hele seizoen bij Tottenham hebt gedaan en zoals je dit WK ook al hebt gedaan. Geniet van dit moment, leef ontspannen toe naar de wedstrijd, maar straal eens in die spelerstunnel verdorie ook vertrouwen uit. Stap met overtuiging dat veld op en laat die Brazilianen voelen dat ze te kloppen zijn."

Adrien Vermeesch en Marie-Henriette Schmitz (grootouders van Thomas Meunier)

"'De tout ton coeur, mon cher Thomas.' Speel met je hart, mijn liefste Thomas. Geef het beste van jezelf. Je grootvader en ik geloven in jou zoals we dat altijd gedaan hebben. Vertrouw op jezelf en op je ploegmakkers. Jullie hebben ons al vele mooie momenten bezorgd, die wedstrijd tegen Japan was ongelooflijk. Het hoeft niet te stoppen tegen Brazilië."

Die Brazilianen denken misschien dat ze grote sterren zijn, maar jullie kunnen er probleemloos jullie voet naast zetten

Valérie Courtois

Amine Chadli (broer van Nacer)

"'Nacer, fais-nous rêver encore!' Laat ons nog verder dromen, Nacer. Net zoals je ons tegen Japan een moment van opperste geluk hebt bezorgd. Jullie hebben de kwaliteiten om tot de finale te gaan, doe het!"

Stephanie De Bruyne (zus van Kevin)

"Kevin, zoals je het zelf zo mooi op Instagram hebt gezet: 'Three more games'. Het is telkens opnieuw een plezier om jou bezig te zien op dat veld en ik ben zo trots op jou. Zorg dat heel het land nog drie keer compleet uit de bol kan gaan!"

Valérie Courtois (zus van Thibaut)

"Thibaut, een sportcarrière bestaat uit het pakken van de momenten. Dit is zo'n moment. Dit is de kans waar jullie zo hard voor gewerkt hebben. Jullie verdienen te staan waar jullie nu staan. Die Brazilianen denken misschien dat ze grote sterren zijn, maar jullie kunnen er probleemloos jullie voet naast zetten. Ik zal er zijn om je aan te moedigen in Kazan. Komaan!"

Valerie Courtois.
BELGA Valerie Courtois.

Ethan Hazard (broer van Eden en Thorgan), papa Thierry en mama Carine

"Eden, Thorgan. Zij hebben één Neymar, maar wij hebben twee Hazards! Come on Belgium!"
 Ook papa Thierry en mama Carine Hazard duimen: “Samen kunnen jullie het halen. Doe ons dromen… Na Japan, Brazilië, Frankrijk en daarna, waarom niet de trofee?”

Abdellatif Fellaini (vader van Marouane)

"Ik wens België en Marouane heel veel geluk. Die goal tegen Japan was geweldig.  mijn zoon heeft zo zijn waarde voor België op dit WK nog maar eens bewezen."

Alles is mogelijk. Laat u gaan tot de finale

Christel Kompany

Antonieta Martínez (zus van Roberto)

"Broertje, we zijn ver van elkaar verwijderd, maar ik denk vaak aan je. Wat er ook gebeurt tegen Brazilië, ik ben fier op jou. Ik heb het gevoel dat de mensen je in België echt graag zien en dat doet me plezier.  Ze mogen trots zijn op wat je al bereikt hebt met deze ploeg. Versla nu ook nog Brazilië, dan word je daar een echte held. 'Un abrazo', een dikke knuffel."

Herman Mertens (vader van Dries)

"Dries, natuurlijk zou ik nog minstens één keer jouw hartje willen zien. Maar het siert je dat je op Skype het ploegbelang voorop zette, in het geval je naast de basis zou vallen. PS: als jullie Brazilië uitschakelen kom ik mijn belofte na... en zijn we ook letterlijk een 'gouden generatie'... Tot in Sint-Petersburg, Dries! Papa"

Herman, vader Dries Mertens (links)
RV Herman, vader Dries Mertens (links)50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • laeremans viviane laeremans

  Heel goed gedaan duiveltjes. Ben zoals veel Belgen fier op jullie. Nu voor de titel gaan maar een ding wil ik kwijt, samen spelen en niet alles alleen proberen te doen, jullie zijn 1 ploeg en dat is het spel. Nogmaals proficiat

 • Dave Janssens

  erik; eeniederes wie een map uit de oudheid raadpleegt weet dat jij uit je nek lult. Afin, wat jij nu gezien hebt waren ware belgae vriend ;) (get on my level)

 • Dave Janssens

  gwn geweldig dat ik niet heb moge replicere. husj husj

 • erik jagers

  Belgae, Dave Janssens? U kent Uw latijn niet want Belgae/Belgica wil zeggen; inwoners van de lage landen: Nederlanders. Uw geschiedenis kent u evenmin. Want dan zou U niet zo pathetisch verwijzen naar een vermeende uitspraak van Caesar maar dan zou u weten dat boven de Ardennen Germanen waren en beneden Kelten. De Belgae hebben sowieso niets te maken met uw voebalploegje.

 • Dave Janssens

  Aansluitend Nico, twee geleden zijn we de Fransen in eigen huis gaan kloppen. Dat lijkt iedereen altijd vergeten. Akkoord ze zijn sterker nu, maar dat zijn wij ook. Niets zegt dat we die niet kunnen winnen. Wij zijn de Belgen. "De dappersten der Galliërs". Echte Belgae schijnen op de moeilijkste momenten.