Iran verbiedt truitjeswissels op WK wegens "te kleine voorraad"

Reza Ghoochannejhad (ex-Standard) kan op het WK maar beter goed op zijn truitje letten.
PHOTO_NEWS Reza Ghoochannejhad (ex-Standard) kan op het WK maar beter goed op zijn truitje letten.
De Iraanse voetbalbond FFI heeft zijn spelers verboden op het WK van truitje te wisselen met hun tegenstanders. De reden daarvoor is eenvoudig: de (rijke) oliestaat beschikt simpelweg over te weinig plunjes.

"Onze spelers zullen niet elke wedstrijd over een nieuwe uitrusting kunnen beschikken en daarom zullen ze spaarzaam moeten zijn met hun truitjes", aldus FFI-voorzitter Ali Kafaschian.

In het Aziatische land heerst al geruime tijd onenigheid over de kwaliteit van de uitrustingen van de nationale ploeg. De FFI heeft daarvoor een overeenkomst met een Duits sportmerk, maar spelers en trainers klagen regelmatig over de "bedenkelijke kwaliteit van hun outfit".

Invallersdoelman Ali-Resa Haghighi spuwde onlangs nog zijn gal omdat zijn trainingspak in de was enkele maten gekrompen was. "Dan moet hij zijn kleren maar niet met heet water wassen", luidde het laconieke antwoord van FFI-voorzitter Kafaschian. Ook het feit dat in de Iraanse voetbalcompetitie om contractuele redenen niet met de WK-bal Brazuca mag worden gespeeld, kan op weinig begrip rekenen.

Op het WK werd Iran (met oud-Standardspits Reza) onderverdeeld in groep F, met daarin verder ook Argentinië, Bosnië-Herzegovina en Nigeria.