Iniesta schrijft afscheidsbrief: "Hebben dingen bereikt waarvan we droomden toen we jong waren"

EPA
"Ik mag me gelukkig prijzen dat ik één van de beste periodes in het Spaanse voetbal heb meegemaakt, met een generatie uitzonderlijke spelers", zo verklaart Andres Iniesta in een vandaag gepubliceerde brief op zijn Twitteraccount.

 De 34-jarige middenvelder kondigde na de achtste finale tegen Rusland zijn afscheid van 'La Roja' aan.

"We hebben fantastische dingen bereikt, zaken waarvan we droomden toen we jong waren", aldus Iniesta. "Maar er waren ook grote ontgoochelingen en we hebben moeilijke momenten meegemaakt. Ik wil iedereen bedanken om van mij een betere ploegmaat en voetballer te maken. Het is een eer geweest deze jaren met jullie te delen."

Iniesta speelde 130 interlands voor Spanje. In de WK-finale van 2010 tegen Nederland maakte hij het winnende doelpunt. De voormalige speler van FC Barcelona won met Spanje ook het EK van 2008 en 2012. Na 16 seizoenen Barça zet hij zijn carrière voort bij het Japanse Vissel Kobe.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Loukie Van Ypersele

  Een klasse wereldspeler, er lopen er maar weinig rond zoals Iniesta, altijd met de voetjes op de grond gebleven, daar verbleekt Ronaldo van als hij er naast Iniesta staat.

 • Nicole Serneels

  Klasse, vele 'zogenaamde groten' kunnen een voorbeeld nemen aan Iniesta.

 • didier de coster

  klasseman zonder capriolen , alles lijkt zo eenvoudig wat hij doet , eenvoud siert hem en daarom erg jammer dat hij nooit de gouden bal heeft gewonnen , staat bij bij in de top drie allerbeste spelers van de wereld; a propos verkoop maar veel wijn aan die chinezen dan zien de twee iniestaatjes

 • james vroman

  als je kan doen waarvan je als kind al van droomde ben je een gelukkig mens ...

 • Ingrid Charlier

  Klasse voetballer, altijd sportief en eenvoudig als mens. Een groot contrast met sommige van zijn arrogante medespelers.