Iniesta kondigt afscheid aan en ook Ramos twijfelt: "Een van moeilijkste momenten in mijn carrière"

REUTERS

Andrés Iniesta heeft meteen na de uitschakeling op het WK tegen gastland Rusland zijn vertrek als Spaans international aangekondigd. De 34-jarige middenvelder van het Japanse Vissel Kobe houdt het na 133 interlands en 14 WK-duels voor gezien. "Soms eindigen carrières met een droom, maar vandaag is dat niet voor mij weggelegd", sprak Iniesta. "Dit is niet het mooiste afscheid, maar zo is het leven en zo is voetbal. Ik moet accepteren dat mijn afscheid samenvalt met een pijnlijke uitschakeling. Dat is de keiharde realiteit. Dit is misschien wel de droevigste dag van mijn loopbaan."

Photo News

"Ik vertrek met een slechte nasmaak in de mond. Het is jammer dat we hier niet meer konden doen. Het is belangrijk dat het Spaanse elftal de weg naar het succes terugvindt. Dat zal misschien niet simpel zijn, moeilijker dan het lijkt, maar we hebben veel goede jonge spelers." Iniesta wil de schuld niet in de schoenen van de Spaanse federatie schuiven. "Het ontslag van bondscoach Julen Lopetegui heeft zeker zijn invloed gehad, maar het zou al te gemakkelijk zijn om de zwarte piet door te schuiven. Het zijn nog altijd de spelers die het op het terrein moeten doen en we hebben gefaald." 

AP

Iniesta werd met Spanje wereldkampioen in 2010 na de finale tegen Oranje in Johannesburg, waarin de legende van FC Barcelona het enige doelpunt maakte in de 116de minuut. Hij werd ook Europees kampioen met Spanje in 2008 en 2012. Van de 136 interlands won Iniesta er 96 en verloor hij er slechts 15.

EPA

Twijfel is er ook bij Sergio Ramos, die betrokken was bij de snelle Spaanse openingsgoal maar meteen na de uitschakeling zijn tranen niet kon bedwingen. Een haast ongezien beeld. Voor het flashinterview had de Spaanse kapitein zijn tranen al weggeveegd. "Het is een van de moeilijkste momenten in mijn carrière. We moeten trots zijn om Spanjaard te zijn, maar ik vind het jammer voor de aanwezige fans. We speelden tegen een goede ploeg, een sterk Rusland. Het was een moeilijke en fysieke wedstrijd. Soms doe je alles wat je kan en win je niet. We domineerden en gaven alles. Het is jammer, want een WK is altijd een droom."

REUTERS

De Spaanse bondscoach Fernando Hierro vindt niet dat zijn team is ingestort. "Er is een dunne lijn tussen winnen en verliezen", zei hij op de persconferentie. "We kwamen naar hier met ambitie. We voelen mee met ons volk, zij die helemaal tot in Rusland zijn gekomen", aldus de bondscoach, die zegt zijn verantwoordelijkheid op te nemen. "Ik ben dankbaar voor alles wat ze me hebben gegeven. Het was een plezier hen te coachen. We hadden vandaag het balbezit en we hadden het geduld, maar soms is het erg moeilijk. Sowieso is het niet evident wanneer de tegenstand laag verdedigt. De jongens zijn er kapot van. Ik voel met hen mee."

Photo News
Photo News

De Spaanse bondscoach liet veteraan Andres Iniesta op de bank. "Mijn grootste erkenning voor een van de beste spelers van onze geschiedenis. Hij is een schitterende professional. Hoe hij speelde toen hij in werd gebracht, was alsof hij zijn eerste cap speelde. Ik wil hem uit de grond van mijn hart bedanken."

REUTERS
AP
AFP10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvs Bramslecht

  Ramos twijfelt. Alles hangt er van af of hij in de lokale beenhouwerij aan het werk mag of niet. Zoniet blijft hij in de ploeg. Kan hij daar zijn slagertstalenten nog wat langer etaleren.

 • tom Claus

  @philip, barca supporterke zeker..................

 • Ingrid Charlier

  Ik vind het spijtig voor Iniesta dat heb ik altijd een klasse speler gevonden. Eenvoudig en uitzonderlijk goed. Ramos eruit is en zege. De meest ergerlijke en vuile speler van het hele elftal samen met Piqué.

 • Ingrid Charlier

  Piqué had vorige wedstrijd al rood moeten hebben met zijn vuile overtreding met 2 voeten vooruit. En Ramos is de meest vuile speler uit de hele Spaans competitie. Ik hoop dat ik hem nooooooiiiit meer terug zie.

 • Carlos Simonis

  Aan ieder sprookje komt een einde, het gebeurt bij ieder land.