In de tribunes winnen zij: vier keer meer Panamezen dan Belgen in het stadion

 De Panamezen kunnen rekenen op de steun van meer dan 4.000 fans.
AFP De Panamezen kunnen rekenen op de steun van meer dan 4.000 fans.
Ze zijn maar met 4,1 miljoen, maar de Panamezen brengen vanavond wel vier keer meer supporters mee naar het stadion. Er zullen zo'n 1.000 Belgen het beste van zichzelf geven in Sotchi. Panama brengt 4.250 fans mee.

De FIFA wil het officieel niet gezegd hebben, maar de match is niet uitverkocht. Sowieso zullen de Panamezen - of toch op de tribunes - domineren. Het land speelt voor de eerste keer op een WK, en dat zorgde in Panama voor een stormloop op tickets.

Dat de Belgen niet massaal kiezen voor Sotchi heeft zo zijn redenen. De verplaatsing is eerder moeilijk, Panama is niet de meest sexy tegenstander en de volgende affiches zijn een pak interessanter. Tegen Tunesië en Engeland zullen de vakken wél bomvol zitten. Als we tegen Tunesië spelen in Moskou, zullen er 1.200 Belgen in de tribune zitten. Bij de match tegen Engeland in Kaliningrad zelfs 1.600.

In totaal kwamen er bij de fanclub van de Rode Duivels 5.000 ticketaanvragen binnen. Dat zijn er evenveel dan bij het WK in 2014.

Om alle Belgen voor de eerste drie wedstrijden in Rusland te krijgen, zet Brussels Airlines 23 fanflights in. Daar zitten in totaal 4.500 mensen op.

Vliegen vanuit Nederland

Bij CheapTickets.be stellen ze de jongste weken een stijging vast van het aantal boekingen naar Sotchi (+1.033%) , Moskou (+14%) en Kaliningrad (+600%). De Belg heeft kennelijk ook een groot geloof dat de Rode Duivels het tot in de volgende ronde schoppen, want ook voor Rostov zijn al 88% meer tickets geboekt. Rostov is de stad waar ons elftal speelt als het groepswinnaar wordt. "We zien dat ruim twee keer zoveel mannen als vrouwen onze spelers aanmoedigen", zegt Aniek Augustijn, commercieel manager van CheapTickets.be. "Bijna de helft (47%) is tussen 31 en 41 jaar oud." Wie de komende dagen nog een vlucht wil boeken, doet dat het best vanuit Amsterdam. Daar is bijster weinig interesse voor vluchten naar Rusland. (SVH/PJC)

Panama fans pictured in the city centre of Moscow, Russia, before the start of the FIFA World Cup 2018 tonight, Thursday 14 June 2018. BELGA PHOTO DIRK WAEM
BELGA Panama fans pictured in the city centre of Moscow, Russia, before the start of the FIFA World Cup 2018 tonight, Thursday 14 June 2018. BELGA PHOTO DIRK WAEM19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • georges friant

  vanaf het moment dat ze moeite gaan doen, en spelen als een ploeg ga ik kijken.

 • Rony Bekaert

  De mensen hebben geen goesting meer , om hen nog eens in de zak te laten zetten . door de voetbalbond !! Remember de " Luxe camping in Brazilie "

 • Carlos Simonis

  Tot nu toe heb ik nog geen enkele favoriete land overtuigend zien winnen. De meesten speelden gelijk en Frankrijk had veel geluk met hun overwinning. Het is en blijft een toernooi waar de vorm van de dag belangrijk is en het geluk. Niet altijd wint de beste ploeg, een baletje binnen of buitenkant paal bepaalt vaak wie het meest geluk heeft.

 • Freddy Van Hulst

  De Belgen kunnen niet naar het WK want zitten allemaal in de avondschool om te leren schrijven (word tijd ipv wordt tijd; is heel België versiert ipv versierd en ga zo maar door hier).

 • cor vermonden

  Ontzettend weinig supporters voor een zogenaamde wereldploeg door slechte marketing.