Hommeles bij de Duitsers: ploegmaat van Courtois en Hazard en collega staan plots neus aan neus tijdens training

.
rv .

Tijdens een training van de Duitse nationale ploeg is het tot een opstootje gekomen tussen Antonio Rüdiger en Joshua Kimmich. De verdediger ven Chelsea zou iets te fel doorgedekt hebben op de rechtsachter van Bayern München, waarna de poppen aan het dansen gingen volgens het Duitse 'Bild'. Assistent Miroslav Klose moest de kemphanen uit elkaar halen.

Manuel Neuer doet wedstrijdritme op bij Duitse U20

Manuel Neuer heeft opnieuw wat meer wedstrijdritme in de benen. De 32-jarige doelman, die na een lange blessure aan zijn terugkeer timmert, speelde woensdag mee met de Duitse U20 in een duel tegen de hoofdmacht. De A-ploeg won de trainingspartij achter gesloten deuren, die plaatsvond in Eppan waar de 'Mannschaft' zich klaarstoomt voor het WK in Rusland, met 2-0.

Thomas Müller en Julian Draxler namen de treffers voor hun rekening. Maandag keepte Neuer ook al een halfuur in een soortgelijke wedstrijd, die de jeugdploeg toen met 7-1 verloor.

Neuer stond vrijwel het hele seizoen aan de kant met een gebroken middenvoetsbeentje. Zijn laatste interland dateert al van oktober 2016. Zijn deelname aan het WK is door een gebrek aan wedstrijdritme nog niet volledig zeker, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat bondscoach Joachim Löw zijn aanvoerder niet meeneemt naar Rusland. De keeper van Bayern München kan zaterdag in de oefeninterland tegen Oostenrijk, waar Neuer in principe negentig minuten zal spelen, zijn goede vorm tonen.

Het WK begint voor de Duitsers op 17 juni. Dan nemen ze het in groep F op tegen Mexico. Op 23 juni treft Duitsland Zweden en op 27 juni Zuid-Korea.

EPA
EPA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johannes Lagendijk

  Was me bij de wedstrijden van Bayern al opgevallen dat die Kimmich zichzelf momenteel ook heel erg goed en belangrijk vindt.

 • Frank Huss

  frankie bressinck ! Al een match gezien van de " Duitsers" dit jaar ? Man,man,man .

 • Frank Huss

  Hier gaan we weer . De slecht nieuws politiek van deze gazet over het Duits voetbal hangt mijn voeten uit . Stopt eens met dat gezever . En hou u bezig met de Belgen aub . Dank u .

 • frankie bressinck

  Dat de Duitsers dit jaar geen WK winnen dat staat als een paal boven water! Zonder typische centrumspits en een doelman die sinds september niet meer gespeeld heeft kun je weinig gaan doen op een WK!

 • Marc De Vos

  Zou bij ons ook beter is gebeuren, onze nationale voetbalploeg is een vriendenclubje waar iedereen zijn teamgenoot een plaats gunt.