Hoe Sergio Ramos er alles aan deed om te voorkomen dat Ronaldo zijn penalty zou omzetten

rv
Neen, ook Sergio Ramos kon Ronaldo vrijdag niet afstoppen. In beelden die gisteren online zijn opgedoken na het topduel tussen Portugal en Spanje, zien we hoe de Spaanse kapitein tegen De Gea vertelt naar welke hoek zijn Real Madrid-collega zal trappen. Mis poes.

Wel duidelijk op televisie te zien tijdens de match, was hoe De Gea 'CR7' uit zijn concentratie trachtte halen door even ostentatief voor de bal te staan. Maar wat er zich daarna afspeelde, was een veel mooier stukje televisie. Terwijl Ronaldo het oogcontact met De Gea wil vermijden en in de lucht staart, vertelt Ramos expressief naar welke hoek Ronaldo zal trappen. 'Hij trapt naar de linkerbenedenhoek', zie je Ramos zeggen. Sinds 2009 spelen ze samen, Ramos en Ronaldo - na de overgang van de Portugees van Old Trafford naar Bernabeu. Vier keer wonnen ze de Champions League samen. Je kan dus wel veronderstellen dat Ramos zijn ploegmaat door en door kent, maar dat was buiten de klasse van Cristiano gerekend. Terwijl De Gea effectief voor de hoek links beneden koos, legde Ronaldo de bal beheerst en met vertrouwen rechts weg. De toon van de kraker was gezet. 

Ramos lacht met Nacho

Nacho was tevens diegene die de penaltyovertreding op Cristiano Ronaldo maakte. En in het Spaanse kamp kunnen ze er inmiddels om lachen. Zo dook Sergio Ramos -net zoals CR7- op training over het been van... Nacho. 

REUTERS
AFP
AFP
EPA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ben Bosmans

  CR7 is een begrip.

 • erwin van durme

  ramos moest allang niet meer op het veld staan is een vuile gemene speler heeft zogezegd nooit een speler gekwetst en als zijn ploegje op voorsprong staat ligt hij meer op het veld zogezegd gekwetst

 • flip paeshuyse

  Als doelman gaat de bal toch links van je binnen ... ? Ramos is een baas & CR7 ook ;)

 • Yves François

  Ramos, vuilste en geniepigste speler van de laatste jaren. Hoe scheidsrechters dat tuig niet harder aanpakken, is niet te begrijpen. Steeds uitlokken, kaarten aannaaien, en vooral van die zéér gemene fouten op een spelbepalende tegenstrever, met verstrekkende gevolgen en waar hij zelf maar met een gele kaart weg komt. Degoutante voetballer.

 • didier de coster

  wonderspeler die ronaldo wees blij dat je nu leeft en hem kan bewonderen en er zijn er nog die op hem kritiek hebben , jawadde ga vissen dan

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00