Exclusief voor abonnees

Hoe ontwricht je Braziliaanse verdediging? Aad de Mos geeft tips: "Zet hoog druk"

Photo News
Aanvallend dodelijk efficiënt, verdedigend koel en zakelijk. Bondscoach Tite heeft van Brazilië één groot blok gemaakt. De tegenstander krijgt weinig kansen, scoort amper goals. Negentien clean sheets in zijn vijfentwintig wedstrijden als bondscoach. "Maar ze zijn heel kwetsbaar zolang het 0-0 blijft", zegt Aad de Mos.

Opvallende statistiek. Het is al van 5 september 2017 - de goal van Falcao voor Colombia - geleden dat de Seleção nog een doelpunt tegen kreeg dat niet uit een stilstaande fase kwam. Frappant. Ook voor Mexico was er gisteren geen doorkomen aan. Eén poging binnen het kader, een paar schoten uit de tweede lijn, geen uitgespeelde mogelijkheden. Opnieuw een relatief rustige namiddag voor Alisson. Op heel het WK schoten de tegenstanders van de Brazilianen slechts vijf keer tussen de palen. Zwitserland kon als enige scoren, er ging dan nog een duwfout aan vooraf. Costa Rica, Servië en de Mexicanen: ze beten hun tanden stuk op de stugge Seleção. Om moedeloos van te worden. 

"Er staat inderdaad een blok van jewelste", zegt De Mos. 

AFP

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Heylen

  Weet niet of Lukaku de juiste man is tegen deze verdediging.(Batsu.) Onze verdediging is veel te traag,misschien beter vers bloed zetten. (Boya.)

 • paul de witte

  Goeda analyse maken van de 1-7 jaren geleden tegen duitsland.flankverdedigers bij brasillie verlaten hun plaats te onpas daar liggen de mogelijkheden.en lukaku schaduwspits achter mertens.mertens is balvaster en kaatst beter ,zo speelt hij dikwijls in napels.centraal ligt nu de opening daar casimero de schopper niet meedoet,paulinho is te graag uit positie en wil altijd scoren,heeft slecht positiespel,barca fan

 • Dirk Van Lierde

  Absoluut correct Aad!!

 • JEF JOOSSENS

  Het is zoal Aad zegt, ik heb dit hier eerder aangehaald, blijven druk zetten en Brazilie gaat twijfelen en dan spelen ze zeker niet hun mooiste voetbal, ze hebben bang van Belgie en dat speelt mentaal in ons voordeel. Wel oppassen, éénmaal dat ze een goal hebben worden ze zelfzeker en dan zijn ze niet meer te houden.

 • Kirsten Dumonier

  OK, onze verdediging rammelt, maar vooral omdat we zo sterk en massaal oprukken naar voor. We zullen altijd domme goals blijven slikken, maar we compenseren dat door zelf veel goals te maken! Ook tegen Brazilië!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00