Hier zijn ze dan: de unieke foto's van de fotograaf die gisteren bedolven raakte onder de helft van de Kroatische selectie

Minuut 109 gisteren in de halve finale tussen Kroatië en Engeland: Ivan Perisic kopt de bal in de zestien, de Engelse afweer staat te slapen en Mario Mandzukic trapt het leer gekruist voorbij een kansloze Jordan Pickford in doel. Kroatië voor het eerst in een WK-finale. Wat volgt is een ongeziene vreugde-uitbarsting en dat zal ook ene Yuri Cortez niet gauw meer vergeten. De Mexicaanse fotograaf stond net zoals veel van zijn collega's op de eerste rij, maar hij kreeg letterlijk zowat de hele Kroatische selectie over zich. En dan nóg bleef hij foto's trekken. Nadien werd hij weer recht geholpen door Ivan Rakitic & co, al zal zijn bril de festiviteiten slechter hebben verteerd.

In elk geval kon de man er hartelijk om lachen. "Ik was net mijn lens aan het wisselen toen de spelers ineens in mijn buurt kwamen en uiteindelijk zijn ze op mij gevallen. Het was een moment van complete gekte, ze waren door het dolle heen... en toen beseften ze dat ik onderaan lag!", vertelde Cortez achteraf zijn verhaal. "Nadien vroegen ze hoe het met me ging. Een speler gaf me mijn lens terug aan en een andere (verdediger Domagoj Vida, nvdr.) gaf me zelfs een kus!"

Hieronder nog enkele andere foto's van de viering:

 Rechts onderaan herkent u Yuri Cortez.
AP Rechts onderaan herkent u Yuri Cortez.
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
REUTERS
Photo News

En ook na afloop bouwden de Kroaten nog een stevig feestje:

We arrived in our hotel, time to celebrate just a little bit! 🇭🇷

Een foto die is geplaatst door null (@daliczlatko) op

Proslava plasmana u finale! Hvala svima koji ste uz nas! 🇭🇷 #beproud

Een foto die is geplaatst door null (@daliczlatko) op
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lode Loyens

  The Kroaten laten de wereld zien hoe voetbal moet gespeeld worden: met talent, hart en ziel en vechter's lust. Vatreni is de perfecte naam voor de nationale ploeg want de spelers zijn inderdaad echte blazers.

 • rudi van dijck

  dit was een mooie halve finale, bravo aan beide ploegen!! zondag steun ik met mijn vrienden uit Kroatië, uiteraard de Balkan boys. maar mijn verstand weet ook wel dat die Fransen, Dechamps hebben een meester strateeg!! als het er op aankomt. ik verwacht dan ook dat die Fransen gaan winnen, niet met mooi voetbal, maar hun sterke strategie. alles draait rond die beker, en niks anders. dan speelt hoe, gene rol.

 • Freddy Van Hulst

  wat een heerlijke pot! één en al passie fair play tijdens en na de match; Engeland terug een identiteit, durf, enthousiasme ... dat je dan verliest tegen een beter team is geen schande

 • Jozef Van Nieuwenhove

  Hopelijk winnen ze zondag maar ik vrees dat het frankrijk (met kleine f)wordt.

 • Luc Byltiauw

  Yes! Wat is hoopte! Engeland eruit... Kroatie wordt wereldkampioen en leert 2 landen een lesje in bescheidenheid hahaha