Het WK is al een beetje begonnen voor Oranje

ANP

Bondscoach Louis van Gaal heeft Marco van Ginkel bij de trainingsgroep van het Nederlands elftal gehaald. De middenvelder van Chelsea, sinds kort hersteld van een zware knieblessure, vervangt PSV-aanvaller Jürgen Locadia. De spits kampte vandaag bij aankomst in het trainingskamp in Hoenderloo al met liesklachten en is na medisch onderzoek terug naar huis gestuurd. Van Ginkel (21) meldt zich vanavond bij Van Gaal.

EPA

Onder overweldigende belangstelling hebben twintig voetballers uit de Eredivisie zich voor 13.30 uur verzameld voor een trainingstage bij het Nederlands elftal. Tientallen journalisten, dagjesmensen en handtekeningenjagers probeerden bij het hek van Residence Victoria in Hoenderloo een glimp op te vangen van de spelers. Ze zagen vooral dure auto's met geblindeerde ramen, die veelal dicht bleven.

ANP

Bondscoach Louis van Gaal moet het voorlopig stellen zonder de grote sterren uit de buitenlands competities. Toch leek het WK al een beetje begonnen in de bossen van Hoenderloo. Cameralieden en geluidsmannen struikelden soms over snoeren als er weer een fraaie bolide de oprit van het hotel kwam oprijden. Handtekeningenjagers gaven de moed snel op. Zij waren kansloos bij zo veel mediageweld.

Ajax-doelman Kenneth Vermeer komt onder grote belangstelling aan.
ANP Ajax-doelman Kenneth Vermeer komt onder grote belangstelling aan.

Niet alle journalisten hadden de Nederlandse nationaliteit. Ook Britse verslaggevers hadden de weg naar de Veluwe gevonden. Zij zullen bondscoach Louis van Gaal woensdag rond de avondtraining willen verleiden tot enkele uitspraken over Manchester United, de club waar hij vermoedelijk snel gaat tekenen.

ANP
ANP
ANP