Het nieuwe shirt van Rode Duivels kent u sinds vandaag, dit zijn truitjes van enkele andere WK-landen in Rusland

rv

Het nieuwe shirt dat de Rode Duivels op het WK in Rusland zullen dragen, heeft vandaag het levenslicht gezien. (Indien u nog niet op de hoogte bent, klik dan zeker eens op deze link.) Maar het truitje van Eden Hazard en co is niet het enige dat vandaag op de markt verscheen. Zo showt gigant Adidas ook de nieuwe truitjes van onder andere Argentinië, Duitsland, Mexico en andere tot de verbeelding sprekende landen. Dat vraagt om een klein overzicht.

Duitsland:

Argentinië

Rusland:

RV

Spanje:

Niet elke Spanjaard vindt het ontwerp geslaagd. Op het shirt is, naast het traditionele rood en geel, is ook nog een violet accent aangebracht. Deze kleurencombinatie roept in het Zuid-Europese land herinneringen op aan de vlag van de Tweede Spaanse Republiek, die duurde van 1931 en 1939 en ten einde kwam toen de dictatuur van Franco ingesteld werd.

Fabrikant Adidas mag dan wel verkondigen dat de kleuren en het design passen bij "de snelheid, energie en het type voetbal" waar La Roja voor staat, in Spanje zijn de reacties gemengd. "Het nieuwe truitje heeft charme en de geschiedenis en rijkdom van Spanje zijn in het rood en geel (kroon van Aragon) en het violet (van Castilië) vertegenwoordigd", schreef Alberto Garzon, leider van het linkse Izquierda Unida, op Instagram. "Het is lang geleden dat de Spaanse selectie zo'n knap shirt had", trad zijn collega van Podemos, Pablo Iglesias, bij.

Andere internetgebruikers vinden de uitrusting dan weer niet geslaagd, en doen via Twitter hun beklag. Zij vinden dat Adidas, gezien de huidige politieke onrust met Catalonië, op veilig had moeten spelen en geen shirt had moeten ontwerpen dat aan de Tweede Spaanse Republiek zou kunnen doen denken.

Japan:

日本代表 新ホームユニフォームを発表! ・ 公益財団法人 日本サッカー協会(#JFA)はこの度、日本代表の新ホームユニフォームを制作しました。 2018 FIFAワールドカップロシアを来年に控え、世界の頂点を目指した戦いに備えるため一新された今回のホームユニフォームは、日本の伝統色である深い藍色を意味する”勝色”をコンセプトとし、ベースカラーに起用しました。 ・ #勝色 とは、かつて武将たちが戦いに挑む際身にまとった、鎧下と呼ばれる着物に使われる藍染の生地において、最も濃い色とされていました。“勝色”の深く濃い藍を出すためには布を叩きながら染めるため、「叩く=褐(かつ)=勝つ」にかけて、勝利への験担ぎをしていたと伝わっています。 ・ この新ホームユニフォームを着用する最初の試合は、11月10日(金)に行われる国際親善試合 対ブラジル代表戦(@フランス)です。 ・ 【国際親善試合】 SAMURAI BLUEvsブラジル代表 [日本時間]11/10(金) 21:00キックオフ(予定) @フランス/スタッド・ピエール・モーロワ テレビ朝日系列で全国生中継 ・ SAMURAI BLUEvs ベルギー代表 [日本時間]11/15(水) 4:45キックオフ(予定) @ベルギー/ヤン・ブレイデルスタディオン テレビ朝日系列で全国生中継 ・ #jfa #daihyo #夢を力に2018 #勝色 #worldcup

Een foto die is geplaatst door Japan Football Association (@japanfootballassociation) op

Colombia:

RV

Mexico:

adidas Presentó el Nuevo Uniforme de la Selección Nacional de México Para Rusia 2018

Een foto die is geplaatst door Federación Mexicana de Fútbol (@femexfut) op
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul De Mol

  Blijkbaar heeft Adidas maar één ontwerper meer.

 • filip wouters

  Alle schouderstukken hetzelfde......

 • Nino Brodelet

  Lelijk en onprofessioneel !!!

 • Joeri Haelen

  Duitsland en Spanje, dat lijkt ook heel erg veel op de truitjes van 25 jaar geleden...en dat noemen ze hier dan wel modern :-)

 • Georges Vande Velde

  Ouderwets zoals gans de KBVB.