Het mooie moment waarop 28-jarige rechtsachter en zijn familie vernemen dat hij met Braziliaans sterrenensemble naar WK mag

.
rv .
De een z'n dood, is de ander z'n brood. Vraag dat maar aan de Braziliaanse voetballer Fágner. De 28-jarige rechtsachter van Corinthians is één van de 23 Brazilianen in de selectie van Braziliaans bondscoach Tite voor het WK van volgende maand in Rusland. En dat leidde tot dolle taferelen bij  Fágner en zijn familie.

De verdediger volgde de bekendmaking van de selectie via de televisie. Door het uitvallen van Dani Alves had de Seleçao nood aan een extra rechtsachter, als doublure voor Manchester City-speler Danilo. Dat werd dus Fágner en toen hij en zijn familie dat nieuws vernamen, wisten ze met hun vreugde geen blijf.

Fágner belandde op jonge leeftijd in Nederland, bij PSV Eindhoven. Een onverdeeld succes werd zijn avontuur bij de lampenclub echter niet. Fágner zat na zijn periode bij PSV een tijdje zonder club en keerde met hangende pootjes terug naar eigen land. Daar vond hij onderdak bij Vasco da Gama, waar zijn potentieel wél tot uiting kwam. 

Wolfsburg haalde hem voor 3 miljoen euro naar Duitsland, maar ook Fágners tweede avontuur in Europa draaide uit op een mislukking. In 2015 keerde hij daarom terug naar eigen land, naar topclub Corinthians. Daar werkte de rechtsachter samen met Tite én wist hij een vaste basisplaats te bemachtigen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00