Gilles De Bilde: "Kompany en Vermaelen spelen niet tegen Panama"

Thomas Vermaelen en Vincent Kompany in de tribune tijdens het oefenduel tegen Costa Rica.
BELGA Thomas Vermaelen en Vincent Kompany in de tribune tijdens het oefenduel tegen Costa Rica.

"Het is een evidentie dat Thomas Vermaelen en Vincent Kompany niet spelen tegen Panama." Dat zegt WK-analist Gilles De Bilde aan VTM NIEUWS-sportjournalist Michiel Ameloot in het Russische Dedovsk, waar de Rode Duivels trainen voor hun eerste wedstrijd. "Ik denk dat bondscoach Martinez zijn keuze al gemaakt heeft, gezien de situatie van beiden", aldus De Bilde.

Vermaelen herstelt van een hamstringblessure en kwam daardoor sinds half mei niet meer in actie. Ook Kompany herstelt van een blessure. Tijdens de oefeninterland tegen Portugal raakte hij geblesseerd aan de lies. Daardoor nam de bondscoach ook Laurent Ciman mee als 24ste man bij de selectie.

Martinez heeft nog tot zondagavond 17 uur om de knoop door te hakken. "Dan weten we of Ciman mag blijven als back-up, of dat Vermaelen of Kompany alsnog naar huis moet."
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric De Jonckheere

  zijn hun rollators al aangekomen ?

 • Freddy Van Hulst

  Wat een kenners hier. Kompany en Vermaelen weg en Radja halen? Ja, want die kan op die positie spelen, zeker. Domoren hier.

 • MARCEL GORSISSEN

  Zet alle gekwetste terug op het vliegtuig en roep Radja op. Deze zullen ze zeker kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld al in de plaats van Witsel, want deze brengt niets bij. Altijd de bal maar achterwaarts spelen.

 • Werner Humblé

  De Bilde weet het weer beter zulle

 • Jos Vandenos

  Wow groot licht, dat hadden we nog niet door !!!???