Geen risico's met Mirallas; fietstraining in de namiddag

AFP
De Rode Duivels hebben hun tweede training afgewerkt in de eerste voorbereidingsweek met het oog op het WK in Brazilië (12 juni-13 juli). Net als maandag stonden er zestien spelers op de grasmat van de Genkse Cristal Arena, zij trainden in totaal goed twee uur. Koen Casteels, herstellend van een scheenbeenbreuk die hij vorige maand opliep, verscheen zelfs even op het veld.

Kevin Mirallas, die herstelt van een spierblessure, werkte ook  een halve training met de groep af. "Hij is nog niet fit, maar nam wel mee deel aan de krachttrainingen. Daarna trainde hij individueel verder, we nemen in ieder geval geen enkel risico met hem. Pas na de oefenwedstrijd van maandag tegen Luxemburg zal hij opnieuw de volledige groepstrainingen hervatten".

Concurrentie
"Voorts heb ik gretige spelers gezien op training. In de onderlinge partijtjes van zeven tegen zeven ging het er soms fel aan toe. De nieuwelingen hebben zich in ieder geval goed geïntegreerd in de groep, maar dat had ik wel voorspeld. Concurrentie is er om de groep beter te maken."

Fietstraining

De Rode Duivels krijgen deze een fietstraining van zo'n twintig kilometer voor de wielen geschoven. "Ik probeer nu nog niet te veel intensiteit in de trainingen te brengen, nu gaat het vooral over volume", verklaarde bondscoach Marc Wilmots na afloop van de voormiddagtraining in Genk. "Eerst werken we lange en weinig intensieve trainingen af, daarna volgen korte maar veel fellere trainingen", verduidelijkte Wilmots. "Fietsen zal mijn spelers goed doen. Tijdens de partijtjes op de voormiddagtraining ging het er soms fel aan toe, op de fiets volgen er tenminste geen tackles", lachte de bondscoach.

Voor aanvang van de fietstraining volgen eerst nog wat sponsorverplichtingen, met onder andere het opnemen van enkele filmpjes. Woensdagvoormiddag kunnen de Duivels naar de welness of wat gaan golfen, 's namiddags traint de selectie om 16u in Genk. Donderdag krijgt iedereen een vrije dag.