Fransen op achterste poten na zware kritiek van Duivels op hun voetbal: "Slechte verliezers" en "Ik begrijp die houding niet"

Photo News
De commentaren van verschillende, zwaar ontgoochelde, Rode Duivels meteen na het verlies tegen Frankrijk vallen niet in goeie aarde bij onze zuiderburen. Vooral de uitspraken van Eden Hazard, Vincent Kompany en Thibaut Courtois gaan over de tongen en zij worden door de Franse pers beschouwd als "slechte verliezers". Ook Raymond Domenech, ex-bondscoach van de Haantjes en nu analist bij Europe 1, veroordeelt: "Domme reacties."

"Het zijn de typisch domme reacties van spelers die verloren zijn. Omdat ze niet gedaan hebben wat ze moesten doen om het Franse blok te ontregelen", is het oordeel van Domenech bij Europe 1. "Ze konden toch niet verwachten dat wij opendeurdag gingen houden opdat zij veel goals zouden kunnen maken... Ik begrijp die houding niet. Iedereen doet het met de middelen voorhanden, ook in functie van de kwaliteiten van de tegenstander. Het is weinig fair-play om de tegenstander zo af te vallen wanneer je verloren hebt. Als je verliest, is dat omdat je niet goed uitgevoerd hebt wat je moest doen. Terwijl Frankrijk dat net wél goed gedaan heeft. Zij bespeelden deze Belgische ploeg perfect. In de eerste twintig minuten hebben ze ons voor enkele problemen gesteld, maar daar zijn we uiteindelijk goed mee omgegaan en naar verloop van tijd heeft de bondscoach bijgesteld."

Europe 1

Zo vroeg Deschamps aan Mbappé om wat dieper in te zakken en sommeerde hij in dezelfde adem Pogba om meer in de zone van Hazard te verdedigen. Weg angel uit het aanvalsspel van de Rode Duivels. Domenech: "Dat hebben we prima gedaan. Met als resultaat dat zij straks voor de derde plaats spelen. En wij in de finale zitten." (lees hieronder verder)

Raymond Domenech leidde Frankrijk tijdens het voor 'Les Bleus' dramatisch verlopen WK 2010 in Zuid-Afrika, toen interne twisten leidden tot de exit in de poulefase.
AP Raymond Domenech leidde Frankrijk tijdens het voor 'Les Bleus' dramatisch verlopen WK 2010 in Zuid-Afrika, toen interne twisten leidden tot de exit in de poulefase.

De Fransen staven ook met de nodige statistieken wie -volgens hen- de beste ploeg was. Zo creëerden 'de Haantjes' 17 kansen tegenover 7 Belgische, trapten ze 19 keer op doel (België 9 keer) waarvan 5 tussen de palen (België 3) en zagen ze zes pogingen afgeblokt, terwijl de Duivels het met slechts één afgeblokt schot moesten stellen.

De ex-bondscoach is niet de enige die de Belgische criticasters afvalt. "Slechte verliezers, de Belgen zetten een stoute tackle in op 'Les Bleus'", staat er te lezen op site van BFMTV in een artikel gewijd aan de harde commentaren van Hazard, Courtois en Kompany. Die laatste zei onder andere dat hij liever verliest met het spel van België dan te winnen met dat van Frankrijk. Ook Courtois was bijzonder hard in zijn uitlatingen. De doelman had het over anti-voetbal. "Zo frustrerend, omdat we verliezen van een ploeg die niet beter is dan ons en omdat Frankrijk niet gevoetbald heeft. Met elf kropen ze voor de eigen goal... Ze voetbalden niet, ze verdedigden. Spijtig voor het voetbal dat België niet gewonnen is."

BFMTV

In een ander artikel wijst BFMTV er ook op dat België met dezelfde defensieve tactiek op zijn beurt gewonnen is van Brazilië.

BFMTV308 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dalisz Fara

  Vervelende, onsportieve, arrogante Fransen. Of wil men hier eigenlijk zeggen; we kunnen het niet verwerken dat ze veel en veel beter waren. Zondag Frankrijk nieuwe wk.

 • josep duhamel

  de fransen waren gewoon slimmer en leper. bij een 4-1 stand tegen tunesië hadden Meunier, de Bruyne en Vertongen gewoon een gele kaart moetne zoeken. de ideale vervanger voor Meunier was een zekere Nainggollan geweest die in deze selectie thuishoorde i.p.v. een speler die zijn selcetie dankte aan zijn familienaam.

 • Gilbert Vermeersch

  Ze spelen de finale, maar.. Hun spel was op het niveau van hun mogelijkheden, hun antwoord op terechte kritiek chauvin..

 • Joachim Albert

  Met 11 vanachter en 2 man op de beste spelers, de Belgen laten komen tôt 40m en dan pushen Moest belgie zo gespeeld hebben, is het altijd 0-0 en niemand komt nog kijken Arme fransen dat ze het zelfs niet door hebben dat ze anti voetbal spelen en bovendien irritant en onsportief Triest. ..

 • Diane Munters

  Van Beylen Luc Stop toch met te zeggen dat de Fransen anti voetbal speelden! Het was Chadli die het meest anti voetbal speelde, het enige wat hij deed was de bal telkens terug naar achter spelen van wie hij de bal kreeg en nog even door spelen naar Kompani en zijn twee vleugel verdedigers en Martinez stond erbij , keek er naar en vond dat het goed ging ??!!!