Franse spelersbus totaal vernield

Twitter
Toegegeven, het betrof een heuse reclamestunt van Adidas. De kledingsponsor wou zo symbolisch komaf maken met negativiteit die er nu al jaren rond de nationale ploeg heerst. Het dramatisch verlopen WK van 2010 in Zuid-Afrika in het achterhoofd geen slecht idee.

"Weg met de bus van Knysna", luidde het nadat het oude vehikel, gebruikt in Zuid-Afrika, werd gesloopt. Knysna is het Zuid-Afrikaanse stadje waar de nationale ploeg op de vorige wereldbeker resideerde en waar de muiterij onder de spelers en de opstand tegen bondscoach Raymond Domenech begon. Frankrijk werd destijds roemloos uitgeschakeld met 1 op 9 in de groepsfase. Het scoorde tevens maar één doelpunt.

De huidige en verjongde spelersgroep, die zich via de barrages tegen Oekraïne plaatste, kan zodoende met een propere lei starten. De 'Haantjes' van bondscoach Didier Deschamps zitten in Groep E en bekampen daarin Ecuador, Zwitserland en Honduras, een haalbare kaart om minstens door te stoten naar de tweede ronde. Met jongens als Paul Pogba, Franck Ribéry, Blaise Matuidi en Raphaël Varane kunnen ze zelfs dromen van meer.

Paul Pogba is nu één van de (jonge) sterren van de nationale ploeg
AFP Paul Pogba is nu één van de (jonge) sterren van de nationale ploeg
Didier Deschamps kan onder een goed gesternte het WK aanvatten
AP Didier Deschamps kan onder een goed gesternte het WK aanvatten
AP