Frankrijk klopt jeugdig Italië in oefenpartij, maar dé actie van de match leverde net geen treffer op

.
rv .
Frankrijk heeft in Nice de maat genomen van Italië in een oefeninterland op weg naar het WK voetbal later deze maand in Rusland. De Fransen wonnen met 3-1 van een onervaren Squadra Azzurra. Tunesië, op de Wereldbeker de tweede tegenstander van de Rode Duivels, kon in Genève niet overtuigen tegen Turkije. Het werd 2-2.

Frankrijk begon furieus aan zijn tweede oefenduel ter voorbereiding op de Wereldbeker. De Italianen, die een vrije zomer tegemoet gaan, kregen meteen een treffer van Umtiti (8.) om de oren. Na een bal op de paal van Kanté, scoorden de Fransen op het halfuur toch de tweede goal. Griezmann benutte een strafschop, 2-0. Italië was nergens, maar kon voor rust toch nog milderen langs Bonucci (36.), die van dichtbij Lloris klopte. Na de pauze waren de kansen legio voor de thuisploeg - Dembélé knalde onder meer op de lat na een fantastische rush (zie video onder). Maar uitstel bleek geen afstel: de winger van FC Barcelona zorgde even voorbij het uur voor de 3-1. Nadien lieten Les Bleus de teugels vieren.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fangeo Buseyne

    Tjah tis buffon nie meer e