Frankrijk heeft ticket achtste finales beet na krappe zege tegen alweer verdienstelijk Peru

Photo News
Frankrijk
FRA
Frankrijk FRA
1
0
Peru PER
PER
Peru
Zuinige Franse zege in Jekaterinenburg. De Fransen imponeerden bij momenten voor rust, maar hadden in het tweede bedrijf moeite om de krappe 1-0 op het bord te houden. Deschamps en zijn mannen zeker van de achtste finales. Voor Peru eindigt het WK-verhaal straks na de groepsfase.

Waar het tegen Australië allemaal inspiratieloos oogde, liet het Franse sterrenensemble vandaag voor rust wél doelkansen optekenen. Veel zelfs. De 1-0 iets voorbij het halfuur – Mbappé had na een gekraakt schot van Giroud de 1-0 maar voor het intikken – was een logisch gevolg. De eerste Franse tiener die erin slaagt te scoren op een WK. ’t Was bij vlagen genieten van het offensieve geweld van de mannen van Deschamps. Ook Pogba – zo bekritiseerd de afgelopen maanden – voetbalde bevrijd. Voor de pauze dan, want de Zuid-Amerikanen toonden opnieuw dat zij het verdienen aanwezig te zijn in Rusland. Na rust had Peru zelfs de bovenhand, zonder veel doelrijpe kansen in elkaar te knutselen. Bemoedigende prestatie dus - Peru had zelfs 56% van het balbezit tegen de Franse sterren - maar alweer blijven de troepen van coach Gareca met lege handen achter. 

Mbappé legt de 1-0 in een lege kooi.
REUTERS Mbappé legt de 1-0 in een lege kooi.

Tactische analyse

Een bijzonder agressief Peru in de beginfase. Steeds druk op de man met de bal – en of dat veel energie kost. Maar wanneer de Franse sterren op toerental raakten, zagen de Peru-verdedigers sterretjes. Giroud volbracht zijn opdracht voor rust als targetman met verve. Steeds aanspeelbaar, goed in de kaats. Griezmann en Mbappé waren in het eerste bedrijf een gesel met hun loopacties. En op kilometervreter Kanté kan je gewoon altijd rekenen. Na rust eisten de Peruvianen de bal op, maar waren ze onmondig in de zone van de waarheid. De Franse defensie hield relatief makkelijk stand.

Man van de match: N’Golo Kanté

O zo nuttig. Speler die elke bondscoach in zijn team wil. Incontournable en hij toonde vandaag andermaal waarom. Was, ondanks zijn 1m68, de aanjager op het Franse middenveld.  Recuperaties alom en steeds zuiver in de passing. Eén van de weinigen die zijn niveau een hele wedstrijd kon aanhouden, in tegenstelling tot de pionnen in het offensieve compartiment. 

Photo News

Beste tweets: 

De beste foto's:

REUTERS
EPA
EPA
Photo News
REUTERS6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  2 kleine overwinningen voor de Fransen zonder goed te spelen .... ! Dit is ook een kunst maar vind ze met kwaliteit van spelers gene vete ! De rode duivels moeten er zeker niet bang van zijn integendeel....

 • ronsenaar dommerik

  @mr smets….afwachten,1ding is zeker zijn al geplaatst voor de 1/8 Finale's.Daarna is het een volledig andere aanpak.

 • jacques hillaert

  Wat mij opvalt, goed voetballende ploegen ,zoals Marokko en Peru scoren heel moeilijk, per thans , ze spelen heel goed, zou het soms iets te maken hebben met het feit dat de aanvallers op alle mogelijke onsportieve manieren mogen afgestopt worden of gaat om het feit dat ze tegen een muur van verdedigers stuiten , wat de goeie???ploegen typeert ?

 • Mathias Van den Bosch

  Slaapverwekkende vertoningen van de toplanden, zelfs de tegenstander heeft meer balbezit, dit is gewoon schandalig, tevreden zijn met 1-0? Alleen Spanje doet tenminste iets.

 • Ibo Arslan

  Blijkbaar veel historische gebeurtenissen en heel wat records die sneuvelen. Gaan ze ook een prijs geven voor de meest slaapverwekkende wedstrijd van het tornooi? Podium zal te klein zijn, nu al. Groetjes aan iedereen