Een provocatie richting 'Les Bleus'? Kroaten halen bizarre Franse WK-ritueel weer boven

getty/photonews

De kus van Laurent Blanc op de kale knikker van Fabien Barthez, het was één van dé beelden tijdens het WK '98 in Frankrijk. De verdediger liep voor de aftrap van elk duel naar Barthez toe en drukte zijn lippen op het hoofd van de doelman van 'Les Bleus'. Het bizarre ritueel bracht Frankrijk geluk. Voor eigen volk veroverde het de wereldtitel in een finale tegen Brazilië (3-0).

De Kroaten kennen hun geschiedenis. Op het WK in Rusland haalden ze het Franse ritueel opnieuw uit de archiefdoos, met lolbroek Domagoj Vida en doelman Danijel Subasic in de hoofdrol. Een staaltje van bijgeloof of een provocatie richting 'Les Bleus', zondag de tegenstander in de finale? Als het ritueel 20 jaar later nog pakt, kennen we nu al de nieuwe wereldkampioen.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Guido Ceuleers

  Ik duim ook voor de Kroaten, leuke spelers die vooruit willen voetballen, niet zoalsde hautaine Fransen, alles dichtgooien en hopen dat de Franse Usain Bolt eens zijn tegenstrevers kan voorbij lopen. Mbappé is bovendien nog een zeer verwaand en vervelend kereltje.En hoeveel blanke Fransen staan er feitelijk in dat elftal ?

 • kris vervaeke

  Allemaal duimen voor de Kroaten !

 • Eddy Alfons Utens

  Mijn bescheiden mening is dat we een saaie finale gaan zien, de fransen scoren de eerste helft en we weten dat er dan, uit ervaring, geen doorkomen meer aan is .............................. ik zet mijn geld op la France

 • Chris Ceulaers

  Zullen duimen en supporteren voor de sympathieke Kroaten.

 • Marcq Adriaens

  Ik hoop dat ze winnen tegen de Fransen met degelijk en goed voetbal en niet met antivoetbal.