Duitse pers danst de Ramba Samba na 'historischer Sieg'

PHOTO_NEWS
Euforie troef vandaag in de Duitse pers, al zal dat niemand verbazen. Woorden schieten tekort om de overwinningsroes te vatten. Zowat alle kranten spreken van historische overwinningen.

De Duitse tabloid Bild gaat naar aloude traditie volledig los bij de overwinning van 'die Mannschaft'. Dat die winst met een zeven tegen één-score gepaard ging, maakt de krant helemaal gek. 'Ohne Worte' kopt Duitslands schreeuwerigste met daarbij een beeld van een juichende André Schürrle, Sami Khedira en Miroslav Klose. De krant kijkt na de historische 'overwinning voor de eeuwigheid' ook al vooruit en ziet het zondag niet meer mislopen: "Stellt den Pott schon mal kalt!", klinkt het veelbelovend.

Der Spiegel spreekt op zijn website over het "hoera-voetbal", dat terug is. "De Duitse ploeg speelde in razernij, records vlogen aan diggelen, de dromen van de gastheren losten op in tranen".

Dat de overwinning van de Mannschaft echt wel historisch is, wordt duidelijk wanneer zelfs de oerdegelijke Duitse kwaliteitsbladen aandacht besteden aan het voetbal. Zo kopt de Frankfurter Allgemeine vandaag "Onvoorstelbaar, ongrijpbaar, onbegrijpelijk": "Het was allemaal zo onvoorstelbaar, dat de spelers soms gewoon niet wisten waarheen met hun vreugde".

Die andere kwaliteitskrant, de Süddeutsche Zeitung, prijst de Duitse efficiëntie. "Toen Joachim Löw de spelersbus verliet, had hij geen Neymar-masker op. Hij had een klare blik. Zakelijk, nuchter. En zo verliep ook de wedstrijd: een overemotioneel Braziliaans team tegen een koele, efficiënte Duitse ploeg. Die zich mocht bedwelmen net zijn eigen nuchterheid. En na 90 minuten met 7-1 won."

Ook bij Die Welt is de euforie groot. "Het wonder van Belo Horizonte is nu al een legende. Ontketend? Eenmalig? Als een wereldkampioen? Met een prestatie die zelfs met historische parameters nauwelijks te begrijpen is, overwint Duitsland Brazilië en trekt naar zijn achtste WK-finale.

De Hamburger Morgenpost - die zijn lezers informeert dat ze een stuk geschiedenis in handen hebben - heeft het dan weer over de 'Ramba Samba' en zag Duitsland dansen tot de Brazilianen er duizelig van werden. En dat is misschien nog wel de beste omschrijving van wat er zich gisteren op het gras van Belo Horizonte afspeelde.

Hamburger MorgenpostReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00