Derde WK-finale voor 'Les Bleus', die nu Nederland evenaren

Photo News
Frankrijk heeft vanavond de derde WK-finale uit haar geschiedenis bereikt. Eerder stonden 'Les Bleus' ook al in de finale in 1998 (3-0-winst tegen Brazilië) en 2006 (verlies met de strafschoppen tegen Italië).

Frankrijk komt zo qua aantal WK-finales op gelijke hoogte met Nederland. Duitsland is het land dat al het vaakst de finale haalde, liefst acht keer. De 'Mannschaft' won in 1954 (tegen Hongarije), 1974 (tegen Nederland), 1990 (tegen Argentinië) en 2014 (tegen Argentinië) en verloor in 1966 (tegen Engeland), 1982 (tegen Italië), 1986 (tegen Argentinië) en 2002 (tegen Brazilië).

Brazilië is de recordhouder met het aantal eindzeges (5). Het verloor verder de finale van 1998 (tegen Frankrijk) en de beslissende poulewedstrijd voor de eindzege in 1950 (tegen Uruguay). Italië staat derde, wat betreft het aantal behaalde finales (vier gewonnen versus twee verloren finales). Argentinië speelde vijf keer de eindstrijd van het WK (twee gewonnen, drie verloren).
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dalisz Fara

  Patrice. Het zou beter zijn eens uit je Calimero-rol te stappen en trots te zijn op de RD. Het afgeven op Oranje is een beetje sneu aangezien jij natuurlijk heel goed weet wat zij allemaal hebben neergezet. En ook weer zullen gaan neerzetten, Dus je kunt je beter een beetje gedragen i.p.v. de gefrustreerde RD supporter uit te hangen.

 • Patrice Haemers

  Jan Boden...U bent Luxemburg nog vergeten...maar zelfs daar kunnen ze niet eens tegen winnen.

 • Patrice Haemers

  Jan Boden...inderdaad...daarom mocht Nederland niet eens meedoen aan dit WK wegens te zwak bevonden,maw...niet bekwaam.

 • Jan Boden

  Nederland vernoemt men momenteel in 1 adem samen met Liechtenstein, San Marino, Andorra, Malta en Gibraltar.

 • marc ledure

  ze hebben gedaan wat ze moesten doen