Exclusief voor abonnees

De tiener van AA Gent die start tegen de Rode Duivels: "Bij elke actie denk ik: wat zou Robinho doen?"

Gonzales Photo/Avalon
José Luis Rodriguez (19) heeft het allemaal gezien. Een moord op zijn vader, anderhalf jaar blessureleed en een onverhoopte WK-selectie hebben de Panamese tienersensatie van AA Gent onverwoestbaar gemaakt. Zelfs de Rode Duivels brengen hem straks in Sotchi niet van de wijs. "Elke minuut is een geschenk."

Eerst dit.

Gam ze ja'avor ('ook dit gaat voorbij') is een Hebreeuwse spreuk uit de eeuwenoude parabel rond de Joodse koning Salomon. Die besloot zijn trouwste dienaar - Benaiah ben Yehoyada - op te zadelen met de onmogelijke opdracht een object te vinden dat een droevig man gelukkig zou maken en een gelukkig man droef. Na een hopeloze zoektocht van een jaar ontmoette Benaiah ten einde raad een oude man op de markt van Jeruzalem. Die gaf hem een gegraveerde ring en verdween. Toen Benaiah de inscriptie op het sieraad las, maakte de wanhoop op zijn gezicht plaats voor een glimlach. Hij spoedde zich naar het paleis om Salomon, die zich al zat te verkneukelen om de mislukte opdracht van zijn dienaar, de ring te geven. De lach op zijn gezicht vervaagde toen hij de tekst las. "Ook dit gaat voorbij." 

José Luis Rodriguez kent bovenstaand verhaal uit het Oude Testament uit het hoofd. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Febe Chapin

    wat een verhaal..