De jongste Franse WK-ploeg sinds 1930 versus de anciens van deze editie: tien dingen die u moet weten over de grote finale

PhotoNews
Frankrijk versus Kroatië: dat is zoals intussen geweten de grote finale van het WK vanavond. Hierbij per land vijf weetjes over elk van de teams:

WAT U MOET WETEN OVER FRANKRIJK

(Te) veel keuze, veel afwezigen

Luxeproblemen bij Les Bleus, kopbrekens voor bondscoach Didier ­Deschamps. Hij moest een paar moeilijke – en een paar minder moeilijke – beslissingen nemen in aanloop naar het WK. Dertien spelers werden thuisgelaten door Deschamps. Benzema nog steeds door de ‘sekstape-affaire’, maar voorts ook Lacazette, Martial, Coman, Ben Yedder, Rabiot, Zouma, Laporte, Gameiro, Lenglet, Kurzawa, Digne en Dimitri Payet – de revelatie van het EK twee jaar geleden.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Deze Franse ploeg was de slechtste wereldkampioen aller tijden ! Geef mij maar België en Kroatië dat waren Voetballende ploegen !

 • René Lippeveld

  @precies marc: en voor wie het spelletje leuk vindt, geld buiten beschouwing gelaten, is dat geen goed nieuws. Wij hebben een goede ploeg, maar geen weelde aan reservespelers. Frankrijk heeft dat naar verluidt wél. Men kan dure eden zweren en de volgende keer is het Europa alleen, maar dan heeft een extreem stugge ploeg nóg twee jaar de tijd gehad om te groeien en dat is geen prettig vooruitzicht.

 • gina duribreux

  wat Kroatië .kan vlaanderen ook bravo de drie kleur is niet meer nodig dit is mooie voorbeeld

 • Mario Adams

  Hoop dat Croatië wint. Die arrogante fransen mogen op hun bek gaan na hun arrogante gedrag tijdens de halve finale.

 • Ingrid Charlier

  Hopelijk krijgt die hautaine ploeg straks een flink pak rammel van Kroatië .

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00