Exclusief voor abonnees

De broer/zus van (deel 3)... Cristiano Ronaldo: “Ik wou niet jong sterven”

Hugo Aveiro (43), de broer van Ronaldo die moest afkicken van drank en drugs

Gregorio Cunha
Cristiano Ronaldo deelt al eens een familiefoto. De stoere bonk in het bonte gezelschap is Hugo Aveiro. Zijn tien jaar oudere broer is nu een gevestigd zakenman, met dank aan Ronaldo die Aveiro hielp afkicken van drugs en alcohol en zo van het trieste lot van hun vader wou sparen: vroeg sterven.

Avenida Sà Carneira. Op een laan met een metersbreed geplaveid voetpad met een mooi uitzicht op de haven van Funchal ligt het Museum CR7. Ingebed in een luxehotel van de Pestana-keten van, jawel, Cristiano Ronaldo. Eigenaar van het museum is Hugo Aveiro. De broer van Cristiano kwam vijf jaar geleden zelf met het idee aandraven: waarom niet alle memorabilia en prijzen van Ronaldo – zijn veelvoudige ‘Gouden Bal’ en Champions Leaguetrofeeën – tentoonstellen? Ronaldo geeft zijn fiat en investeert het nodige geld. Het museum opent in december 2014 eerst op een andere locatie, maar blijkt al snel te klein. Het nieuwe ‘Museum CR7’ is een van de toeristische hotspots op het eiland Madeira waar het voetbalfenomeen als kind opgroeide.

AFP

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Naomi Beal

    Cristiano Ronaldo een man met een hart van goud, Respect!