De boeman van Oranje werd door LVG groot gemaakt in Eredivisie

EPA

Louis Van Gaal moet zich ongetwijfeld enkele keren voor het hoofd gestoten hebben toen net Sergio Romero de weg naar de WK-finale voor Oranje versperde. De Argentijnse doelman stopte penalty's van Vlaar en Sneijder. LVG kent Romero als geen ander: in 2007 betaalde AZ Alkmaar, toen gecoacht door de toekomstige coach van Man Utd, 1,5 miljoen euro voor de keeper aan de Argentijnse eersteklasser Racing Club de Avellaneda.

REUTERS

Pas een jaar later kwam Romero aan de oppervlakte in Alkmaar, na een slechte reeks van Boy Waterman. In het seizoen 2008/2009 excelleerde Romero door 950 minuten lang zijn netten schoon te houden en kroonde hij zich tot kampioen van de Eredivisie. Al viel hij ook op door vreemde capriolen. Zo brak hij in maart 2009 zijn hand nadat hij een slag tegen de muur van de kleedkamer gaf. Dit gebeurde na de nederlaag in de kwartfinale van de KNVB beker tegen NAC Breda (1-2).

AP

Na afloop van Nederland - Argentinië sprak Van Gaal op de NOS over Romero. "Ach, dat verhaal is een eigen leven gaan leiden. Wij hebben hem heus niet geleerd hoe hij penalty's moet pakken. Dit is zijn eigen verdienste. We hebben hem natuurlijk wel geleerd hoe hij moest keepen. Het was trouwens mijn toenmalige assistent Marcel Brands die hem ontdekt heeft in Argentinië."

PHOTO_NEWS

In de zomer van 2011 verkocht AZ zijn doelman voor 3,5 miljoen euro aan Sampdoria, dat toen in de Serie B toefde. Daarmee dwong hij in zijn eerste seizoen meteen de promotie af. Vorig jaar trok Romero naar Monaco, dat op zijn beurt gepromoveerd was en lang de enige belager was van PSG in de strijd om de titel. Straf: Romero is nog altijd eigendom van 'Samp', dat hem uitleent aan de Monegasken. Nog opvallend: de twee oudere broers van Sergio spelen basketbal. Diego is zelfs een professionele basketter in Argentinië en kwam uit voor Florida State University.

Romero is getrouwd met model/actrice Eliana Guercio, waarmee hij een dochtertje Yazmin heeft.
EPA Romero is getrouwd met model/actrice Eliana Guercio, waarmee hij een dochtertje Yazmin heeft.

Nadat Romero uitkwam op de Wereldbeker -20 jaar in 2007 in Canada, dat Argentinië won, werd hij twee jaar later door niemand minder dan Diego Armando Maradona voor het eerst opgeroepen voor het A-elftal. Romero stond in Zuid-Afrika telkens in de goal van de 'Albiceleste' en kreeg in de kwartfinale tegen Duitsland vier doelpunten om de oren. Ook onder Alejandro Sabella hield Romero het vertrouwen. Daar dankt hij hem op dit WK duidelijk voor. Alleen tegen Bosnië-Herzegovina (1) en Nigeria (2) moest hij zich gewonnen geven. In de knockout-fase hield Romero tegen zowel Zwitserland, België als Nederland de netten schoon.

Eliana Guercio.
kos Eliana Guercio.
REUTERS
GETTY
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00