Brusselse metrostations krijgen nieuwe naam na overwinning tegen Brazilië

MIVB
De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB zet de overwinning van de Rode Duivels tegen Brazilië luister bij door twee van haar metrostations tijdelijk een andere naam te geven. In Oudergem is halte Demey omgedoopt tot 'En Demey finale', in Etterbeek is Merode 'Merode Duivels' geworden. Dat is te lezen op de Twitter-account van de MIVB.

Om het leed van de Brazilianen te verzachten, schrijft de MIVB, wordt in de metro de hele dag Braziliaanse muziek gespeeld. "Omdat wij Belgen geen slechte mensen zijn", aldus de MIVB.

Nadat België in de achtste finals Japan had verslagen, kregen ook de metrostations Belgica en Hankar al tijdelijk een nieuwe naam: ze werden even 'BelgicAmpioen' en 'Hankar de finale'.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Kinderlijker kan het niet.

 • Johan De Clercq

  Dit is Belgische humor Magritte, broodhaerts, Kamagurka, Hergé.....

 • Henri Troyat

  Een Japanner of een Chinees zal er niet mee kunnen lachen als hij in de war geraakt door de benaming. Nogmaals een bewijs van de verkleutering van onze maatschappij. Ok, vier de zege van de Rode Duivels maar blijf een beetje normaal doen.

 • Dan Midden

  Op zich mag het, anderzijds klagen ze morgen weer dat ze geld te weinig krijgen om correcte dienstverlening te garanderen om nog maar te zwijgen over wat de impact is op toeristen die nu misschien niet op de juiste halte afstappen omdat er een andere naam op staat. Dit alles om het "België gevoel" aan te wakkeren?

 • Ivo Moons

  Hopelijk Sabam betaald voor de Braziliaanse muziek