Braziliaanse bondscoach: "Thibaut Courtois heeft het verschil gemaakt"

AFP
Met een 1-2 nederlaag tegen België en de uitschakeling in de kwartfinales van het WK hangt de toekomst van Tite als Braziliaans bondscoach aan een zijden draadje.

"Er stonden twee ploegen met enorme technische kwaliteiten tegenover mekaar en dat heeft een fantastische wedstrijd opgeleverd", zei Tite na de wedstrijd. "De toeschouwers zullen ervan genoten hebben. Als je voetbal in je hart draagt, vond je deze wedstrijd fantastisch. Het doet pijn om het te zeggen, maar het is gewoon zo."

Nochtans werd Tite tactisch in zijn hemd gezet door Roberto Martinez, die het antwoord had gevonden op het sterke Braziliaanse middenveld. In de eerste helft liep de Seleçao achter de feiten aan. "België was niet superieur, maar wel efficiënter. Zij hebben hun kansen kunnen omzetten in doelpunten. Het waren geweldige omschakelingen."

De Belgen hadden het geluk ook wel wat aan hun zijde. Brazilië claimde een strafschop bij een fase met Gabriel Jesus en Thibaut Courtois hield de Belgen recht in de slotfase. "De Bruyne is verkozen tot Man van de Match, maar in mijn ogen heeft Thibaut Courtois het verschil gemaakt", aldus Tite. "Over de beslissingen van de scheidsrechter wil ik het niet hebben en ook over geluk praat ik niet graag. Dat wil niet zeggen dat het niet bestaat, maar daarmee haal je wel de prestatie en de verdienste van de Belgen naar beneden. Heeft Courtois geluk gehad? Neen, hij heeft gewoon een uitstekende wedstrijd gespeeld. Misschien was er eerder willekeur, het had ook anders kunnen uitdraaien. Je moet de context altijd bekijken. Bij hun tweede doelpunt waren wij in de aanval en zij scoren op de counter. Zo heeft de willekeur wel toegeslagen en dat doet pijn. Dit valt me zwaar en ik ben dan ook verbitterd."
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick van Laar

  Pedro.. Einde 2e helft heeft Brazilie inderdaad onze RD binnen de 16 geduwd, toen was het kalf voor hen al verdronken.Soms met een beetje geluk ( ook nodig in het voetbal ) en een uitstekende courtois hebben onze RD het kunnen afmaken. Ter info ... Barzilie speelde in het geel en RD in het rood .

 • Gino Denil

  Brazilië speelde zoals de RD nog niet zo lang geleden. Traag en ongeïnspireerd balletje rond spelen met gebrek aan inspiratie en creativiteit. De RD duivels speelden zoals de Italianen in hun beste periode. Sterk verdedigen en snel counteren. Dat kon nog iets beter. De Italianen hadden er vroeger 2 meer in het mandje gelegd.

 • Lieven De Weirdt

  Zeer waardige en respectvolle reactie van de braziliaanse coach, die tot zijn verdriet moest vaststellen dat brazilie zijn tanden stuk had gebeten op de belgische defensie en Courtois. Als belgie complimenten verdient voor deze match, dan brazilie ook, het was een memorabele match.

 • frankie bressinck

  Chapeau voor Tite die eerlijk is in zijn analyse en ons een zeer mooie wedstrijd heeft laten zien! Nogal wat anders dan Uruguay, die begonnen er een schoppartij van te maken. De Bruyne en Courtois waren bij ons inderdaad de uitblinkers en de duivels hebben zich nu eens van hun beste kant laten zien! Nu niet meer tevreden zijn en blij zijn dat je bij de laatste 4 bent (zoals in 86) en spelen voor die gouden medaille en beker!!

 • Peter Van Grimbergen

  Pedro de brazilianen dachten dat de wereldbeker al binnen was.Neymar komt nog niet tot aan de enkels van Pele,Zico,Ronaldo,Rivaldo.Veel geblaat weinig wol.Dikke proficiat aan de rode duivels.Het kon bij de rust al 0-3 of 0-4 geweest zijn.Ben blij dat we van de showman neymar vanaf zijn nu.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00