Bondscoach Costa Rica slaat perszaal met verstomming: "Die nummer tien van België deed ons echt pijn. Ik weet zijn naam niet"

BELGA
Als een jong veulen dartelde Eden Hazard gisteravond over het veld in het Koning Boudewijnstadion. Costa Rica werd bij vlagen aan flarden gespeeld door de Belgische aanvoerder. Toch is de goedlachse Chelsea-speler niet bij iederéén zo bekend.

"Die nummer tien van België deed ons echt pijn. Hij was erg beweeglijk en benutte de ruimtes voortdurend. Ik weet zijn naam niet", sloeg Oscar Ramirez, de bondscoach van het Centraal-Amerikaanse land, de perszaal met verstomming. 't Was trouwens niet zijn enige dwaling op de persconferentie. Een journalist vroeg de bondscoach nadien voor welke Zwitsers - Costa Rica neemt het in de poulefase van het WK op tegen Zwitserland - zijn team waakzaam moet zijn. Zichtbaar overweldigd antwoordde hij: "Die kleine. Wat is zijn naam ook weer?", verwijzend naar Stoke City-smaakmaker Xherdan Shaqiri. Een deel van de aanwezige journalisten barstte daarop in lachen uit. 

Bekijk de Spaanstalige beelden in onderstaande video. 
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Men moet ook niet overdrijven met Hazard het is op lengtes na geen Messi. Als met de wedstrijden in Engeland volgt dan is hij een gemiddelde speler met af en toe een wereld flits. De vrienden wedstrijd tegen Costa- Rica was hij out standing maar zoals gewoonlijk de volgend wedstrijd(en) matig.

 • Gerry Cle

  Een bondscoach die Hazard niet kent is zoals een buschauffeur die de betekenis van een rood licht niet kent. Totaal onbekwaam voor zijn job.

 • Patrick Weyers

  Als dit waar is zegt dat veel over de kwaliteiten van Costa Rica. En dat we dus ook niet euforisch moeten doen over die overwinning.

 • Jacques Decrock

  België wordt wereldkampioen voetbal tegen janneke-en mieke ploegen. Wis en zeker !

 • Franciscus Eduardus Peeters

  Ik ken die duivels ook niet. Ik kijk zelfs niet naar dat overroepen spelletje.