België oefent in Brazilië tegen VS

De Rode Duivels spelen op donderdag 12 juni, twee dagen na hun aankomst in Brazilië, een oefenwedstrijd in Sao Paulo tegen de Verenigde Staten. Het gaat niet om een officieel duel.

"Het wordt een wedstrijd achter gesloten deuren, zonder publiek. Beschouw het als een vorm van opgewaardeerde training waarbij de Amerikanen een ander hesje zullen dragen", bevestigt KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock aan Belga het bericht in Het Laatste Nieuws. In mei vorig jaar speelden België en de Verenigde Staten al eens tegen elkaar. De Rode Duivels wonnen toen in Cleveland met 2-4.

Op dinsdag 17 juni staat voor België de openingsmatch in groep H op het programma. In Belo Horizonte is Algerije dan de tegenstander. Daarna volgen wedstrijden tegen Rusland (op zondag 22 juni in Rio de Janeiro) en Zuid-Korea (op donderdag 26 juni in Sao Paulo). In de volgende ronde volgt mogelijk een nieuwe confrontatie met de klas van Jurgen Klinsmann, al is die kans wel klein. De VS zijn immers onderverdeeld in een groep met Duitsland, Portugal en Ghana.

EPA