België boven: L'Equipe plaatst in elk klassement Rode Duivel op de eerste plek

AFP
De beste speler, beste doelman, beste selectie en beste bondscoach. In alle klassementen die L'Equipe oplijst, staan de Rode Duivels bovenaan. De Franse leidinggevende sportkrant boog zich over de cijfers die het tijdens elke wedstrijd gaf aan spelers en trainers. Telkens kwamen de Rode Duivels dus als winnaar uit de bus. Ook drie landgenoten haalden het WK-elftal van L'Equipe.
L'Equipe

Een 7 op 10 voor Thibaut Courtois, een 6,5 op 10 voor Kevin De Bruyne en een 7 op 10 voor Eden Hazard. Dat zijn de cijfers die het drietal gemiddeld kreeg van L'Equipe na hun gespeelde wedstrijden. Ze prijken dan ook in het topelftal van de Franse sportkrant. Kieran Trippier (6,17/10), Raphaël Varane (6,57/10), Thiago Silva (6,6/10), Lucas Hernadez (5,86/10), Paul Pogba (6,33/10), Luka Modric (6,57/10), Kylian Mbappé (6,33/10) en Edinson Cavani (6,75/10) vergezellen onze landgenoten in dat elftal. 

Het beste WK-elftal volgens L'Equipe.
RV Het beste WK-elftal volgens L'Equipe.

Het wordt pas echt opmerkelijk wanneer we alle klassementen er bij nemen. Met 5,97 op 10 levert onze nationale ploeg het beste gemiddelde af van alle landen op het WK. Eden Hazard tekent dan weer als speler voor de beste notering met een 7 op 10. Ook Kevin De Bruyne (met 6,5/10 op de achtste plek), Vincent Kompany (met 6,25/10 op de twaalfde plek) en Toby Alderweireld (met 6,17/10 op de zeventiende plek) behoren volgens de cijfers van L'Equipe bij de 20 beste spelers. 

Photo News

Thibaut Courtois staat in de notering van de doelmannen dan weer soeverein aan de leiding met 7 op 10. Voor Kasper Schmeichel (Denemakren), Guillermo Ochoa (Mexico) en Yann Sommer (Zwitserland) die de tweede plek delen. Ook Roberto Martínez prijkt helemaal bovenaan in de stand van de trainers. Zo houdt hij met een gemiddelde van 7/10 de Rus Stanislas Cherchesov en de Fransman Didier Deschamps achter zich.

AFP108 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Coltrane

  Nou Luc Lievens, daar heb je punt wat je zegt over de Fransen. Dat heb ik jarenlang gedaan met de Rode Duivels, tot 2 jaar geleden. Ik keek geen match meer van de Rode Duivels, totdat deze lichting 2 jaar geleden begon te voetballen.

 • Luc Lievens

  Berry Colijn, als ze de manier waarom ze dat niet geworden zijn gaan ze ongetwijfeld trots zijn met de derde plaats. Als je de artikels in de buitenlandse pers waaronder zelfs het Frans gerenomeerd blad L'Equipe gelezen hebt voor het spel dat de Fransen gebracht hebben moet dat duidelijk zijn.

 • rudi van dijck

  in een interview heeft Martinez zelf gezegd, ''dat hij verbaasd was, om met deze groep de top 4 te halen'' dit zegt dan ook alles over deze Martinez!! buiten gezet bij Wiggan en bij Everton. en dat is dan ook maar zijne palmares!!. wij moeten niet met onze vinger naar de Fransen wijzen, maar naar al die bouw promotoren waar de KBVB vol van zit. deze RD pakken bekers, indien er een slimme en sluwe trainer mag komen.

 • Luc Lievens

  Alleen een gek geeft geld om naar een slechte match te gaan kijken, dus in de toekomst naar een match van Frankrijk gaan kijken, nee, daar bedank ik voor.

 • Ben de Jong

  De komende dertig jaar gaat het alleen nog maar over de gemiste finale. Zo'n kans komt niet snel meer.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00