Argentinië komt niet verder dan scoreloos gelijkspel tegen Peru, WK verder weg voor Messi

reuters
Argentinië is donderdagavond in Buenos Aires niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen Peru in de voorlaatste Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal in Rusland komende zomer. De Albiceleste heeft zo de deelname aan het WK niet meer in eigen handen.

De Argentijnen, nog verliezend finalist tijdens het WK 2014 in Brazilië, bekleden momenteel de zesde plaats in de kwalificatiepoule. Enkel de eerste vier Zuid-Amerikaanse landen plaatsen zich voor de wereldkampioenschap in Rusland.

Voorlopig staat Colombia nog op plek vier. Maar de Colombianen verloren hun partij tegen Paraguay in eigen huis met 1-2 waardoor de plek voor dat laatste WK-ticket nog helemaal openligt.

Op de laatste speeldag moet Argentinië vol aan de bak in en tegen Ecuador. Peru, dat als nummer vijf ook nog steeds kans maakt op de kwalificatie, neemt het in eigen land op tegen Colombia.

Chili, derde in groep, wist wel te winnen: het werd 2-1 tegen Ecuador. Uruguay, op plaats twee, speelde 0-0 gelijk tegen Venezuela. Ook Brazilië, dat reeds geplaatst is voor de eindronde in Rusland, bleef steken op een brilscore tegen Bolivia.

Op een match van het einde telt Uruguay met 28 punten twee punten meer dan Chili en Colombia. Peru en Argentinië volgen op drie punten.

reuters
afp6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eddy vermeir

  Zou een ramp zijn voor dat tornooi zonder s'wereld beste speler en hij zou de Belgen niet kunnen belachelijk maken maar ze hebben het eigenlijk toch zelf nog in eigen handen...

 • bryan de ceuster

  Ze hebben toch nog wél alles in eigen handen? Als ze winnen, zijn ze sowieso 5e. Dan de barragematchen winnen en ze gaan naar het WK. Dat is volgens mijn bescheiden mening nog steeds "Alles in eigen handen hebben".

 • Bart Devriendt

  Argentinië heeft hun lot wel nog in eigen handen, omdat Peru en Colombia tegen elkaar moeten. Als ze de laatste match winnen zijn ze minimaal 5de. Ze kunnen zelfs nog 3de eindigen.

 • David Lievens

  Tijd voor de FIFA om in te grijpen. Als Messi er niet bij is, gaat dat gepaard gaan met heel wat verlies voor de bobo's. Dat kan toch niet gebeuren zeker?

 • Olaf Lambrecht

  Niet dramatiseren hé, winnen ze dan kunnen nog derdes eindigen en ze zijn zekers 5de dus ze kunnen nog vie baragematchen naar het WK. Maar volgende week zullen de kranten van het mirakel spreken zekers.