Exclusief voor abonnees

Aan tafel met Manuel Neuer, net op tijd fit om WK-titel te verdedigen: "Wij nemen België zéér ernstig"

Photo News
Thibaut Courtois wil zich tot beste WK-doelman kronen. Dan zal hij wel Manuel Neuer van zijn troon moeten stoten. De 'Gouden Handschoen' van 2014 raakte pas in extremis fit voor het WK, goed voor een extra scheut présence bij de Mannschaft. Uw krant sprak kort voor de WK-start met Neuer: "Die bezetenheid om titels te winnen zit in ons."

Neuer en 'der Fuss'. Uitleg overbodig: als betrof het een staatszaak vroeg héél Duitsland zich af of Neuer na zijn voetbreuk en negen maanden revalideren fit zou raken voor het WK. Het kwam dus goed met de voet: twee oefenduels namen de laatste twijfel weg en Neuer start zondag tegen Mexico. Tijdens zijn lange afwezigheid hield Neuer zich heel low profile in de media, maar op het Duitse oefenkamp gaf hij een schaars interview aan een kransje journalisten. Hij verschijnt goedlachs op de afspraak: "Hallo zusammen."

Je bent al een WK-legende. Hoe zwaar wogen de voorbije maanden met de vrees het WK misschien te missen door een blessure?

"Ik ben altijd positief gebleven omdat ik geloofde en ook wist dat ik het WK zou halen. Natuurlijk heb ik hoogtes en laagtes gekend in de revalidatie, net zoals fitte spelers op een seizoen ups en downs kennen. Het was moeilijk omdat de blessure zo'n lange tijdsduur had. Eigenlijk revalideer ik al van maart 2017 - ik heb maar enkele wedstrijden in september dat jaar kunnen spelen. Ik hing af van experten, artsen, physiotherapeuten, fitnesstrainers en mijn persoonlijke omgeving, maar altijd met dat grote doel voor ogen: het WK. Liever was ik al fit geraakt voor de bekerfinale van Bayern München. Ik zou graag de afscheidswedstrijd voor Jupp Heynckes gespeeld hebben, maar dat heeft niet mogen zijn."

EPA

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • René Lippeveld

    Ik zie zo 'n EK of WK graag en ik supporter voor mijn land, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar tegelijk zal ik pas toegeven dat dit een uitzonderlijk team is als zij niet Spanje of Brazilië, maar wel de Mannschaft kunnen kloppen. Dat is een keer bijna gelukt, maar de Zwitser Röthlisberger heeft er anders over beschikt. Iedereen kent intussen het verhaaltje over de Duitsers en dat bevat inderdaad op zijn minst een grond van waarheid.