9.000 meldden zich om pro-Radja te protesteren aan het bondsgebouw, de realiteit draait iets anders uit...

Sven Spoormakers
Dat Radja Nainggolan met de Rode Duivels niet mee mag naar het WK, kan er bij veel Belgische supporters niet in. De fans van 'Il Ninja' planden vandaag tussen 17u en 18u zelfs een heuse protestactie bij de hoofdzetel van de Belgische voetbalbond (KBVB). Liefst 9.000 mensen zetten zich op de Facebook-pagina op aanwezig. Het draaide echter helemaal anders uit.

Slechts hooguit 40 supporters trokken effectief naar de Houba de Strooperlaan om in te gaan tegen de keuze van Roberto Martínez. Een felle regenbui jaagde ook hen snel weer weg. Heel wat anders dan de vooropgestelde 9.000 aanwezigen op Facebook. Het leek er zelfs op dat er meer fotografen en journalisten aanwezig waren dan misnoegde supporters. 

De organisatoren hadden het evenement op het laatste nippertje ook geannuleerd op Facebook, ondanks de grote persbelangstelling. Om iets voor 17 uur werd het evenement geannuleerd. Wellicht zijn veel mensen afgehaakt door de gebrekkige communicatie.

Massimo (5) was er wel. Hij kwam helemaal uit Frameries met zijn papa Michael Cleiren. "Ach, hij had nog nooit het Atomium gezien. Nu we hier toch zijn, kunnen we dat voor het onweer losbarst nog bezoeken", klonk het optimistisch.

Sven Spoormakers

Willy Mahoudens kwam uit Aartselaar om zijn stem te laten horen. "Ik had geen 8.000 man verwacht maar toch een paar honderd. Toch ben ik blij dat ik hier ben: ik heb gedaan wat in mijn hart besloten was." 

Sven Spoormakers
BELGA
BELGA

Politie was nochtans voorbereid

De protestactie baarde dus een muis. De politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene had nochtans het zekere voor het onzekere genomen met het oog op het eventuele protest tegen de niet-selectie van Radja Nainggolan. "We gingen er niet vanuit dat het om een grap ging", aldus woordvoerster Ilse Van de Keere.

In de loop van de namiddag kwamen twee agenten de omgeving van het Glazen Huis op de Houba De Strooperlaan inspecteren. Er werd ook kort poolshoogte genomen aan het secretariaat van de KBVB.

BELGA

Hoewel hier en daar uitgegaan werd van een grap, was de politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene toch aanwezig. "Zoals bij elke manifestatie, ook wanneer ze is gelanceerd via Facebook", aldus Van de Keere. Om veiligheidsredenen werd geen andere commentaar gegeven.

BELGA199 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido van der smissen

  die 9000 zijn werkers van interbrew,belga,bastos ,michel,,, enz er was ook een delegatie van hoegaarden en belle vue

 • mark didden

  Ik steun zulke acties niet. Het is bekrompen om zoiets te organiseren . De coach beslist. Punt uit!

 • Jules Steenwinckel

  Ik weet zelfs niet waar ik zou moeten zijn om te betogen .

 • Mathieu Peeters

  Mario een waarheid gelijk een klok, maar tegelijker tijd steken ze zich allen ( corrupt bestuur en de trainer) zich toch maar miljoenen in hun zakken. En heeft die mislukte trainer zich toch maar even zijn contract laten verleggen vooralleer met de deelnemers voor de dag te komen en dat vind is super laf. Voor zijn eigen zakken eerst alles doen, en dat de supporters gewoon tegen hun schenen stampen. dat dat corrupt gedoe in Brussel is daar met open ogen en blote poten gewoon in getrapt.

 • Michael Theunissen

  Met hun afwezigheid hebben die 9000 Nadja zeker geen dienst bewezen. Sommige moesten werken? Dat wisten ze toch op voorhand.Stoere binken achter hun PC maar als het er op aan komt. Watjes!!!!!!!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00