74ste keer Frankrijk - België: Rode Duivels trokken het vaakst aan langste eind

Een beeld uit de vorige confrontatie tussen België en Frankrijk (juni 2015).
Photo News Een beeld uit de vorige confrontatie tussen België en Frankrijk (juni 2015).

België en Frankrijk hebben een bijzonder grote geschiedenis. Liefst 73 keer stonden beide landen tegenover elkaar. Het zijn de Belgen die het vaakst konden zegevieren. In 30 onderlinge duels beten 'Les Blues' in het zand tegen de Belgische buren. 24 keer wonnen de Fransen en 19 interlands draaiden uit op een gelijkspel. Ook met het aantal gemaakte doelpunten trokken de Rode Duivels aan het langste eind. Onze landgenoten deden 160 keer de netten trillen tegenover 127 gemaakte Franse doelpunten. 

De vorige interland was alvast een spektakelwedstrijd. In juni 2015 liepen de troepen van toenmalig bondscoach Marc Wilmots uit tot een 0-3-voorsprong in het Parc des Princes. Marouane Fellaini trof twee keer raak en Radja Nainggolan volgde zijn voorbeeld. Mathieu Valbuena kon wel nog milderen vanop de stip, maar aan de overzijde joeg ook Eden Hazard zijn elfmeter feilloos tegen de touwen. In de absolute slotfase zorgden Nabil Fekir en Dimitri Payet nog voor de 3-4-eindstand. Kunnen de Rode Duivels ook vanavond zegevieren?

Photo News
Photo News4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Henkie Janssen

  Nu dus niet!

 • Guy muis

  eindelijk een einde aan die commerce

 • ETIENNE BOECKX

  Dembélé is zwak al wat hij voortbrengt is gevaar voor eigen ploeg ! Hij moet niet van de bal gezet doet het zelf door de bal aan de tegenstrever te geven !

 • Davy Vanuytfang

  Toen zat er nog geen Franse mol in de Belgishe staf!