"Welk volkslied zingt Yves Leterme?" en "Vanavond decimeren we de Fransen!" Twitter maakt zich op voor burenstrijd

RV

Reikhalzend wordt er uitgekeken naar de finale avant la lettre op dit WK. Klokslag 20u barst de burenstrijd tussen de Rode Duivels en 'Les Bleus' los, maar op Twitter worden de messen alvast wel geslepen. Met uiteraard hier en daar een humoristische knipoog. De affiche van de bekende film 'rien à déclarer' werd door een Belgische fan omgedoopt tot 'rien à perdre (niets te verliezen), een film van Roberto Martínez'. Daarin vertolken Eden Hazard en Antoine Griezmann de hoofdrollen. 

(Lees hieronder verder)

Ook wordt de vraag gesteld welk volkslied Yves Leterme straks zal zingen. Wanneer de toenmalige formateur in 2007 werd gevraagd om de Brabançonne te zingen, begon hij prompt de 'Marseillaise' af te haspelen. "De vraag van één miljoen: welk volkslied zingt Yves Leterme?", wordt er nog geschreven op Twitter. Stijn De Paepe goot de WK-affiche voor De Morgen dan weer in een versvorm ("vanavond decimeren we de Fransen"), maar ook onze zuiderburen laten zich niet onbetuigd. Zo plaatsten ze het hoofd van bondscoach Didier Deschamps al op 'Manneken Pis'. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wouter Van de Walle

    Pedro, Wales was EK 2016 ;) In 2014 was het WK tegen Argentinië in de kwartfinale, en daar zijn we al voorbij ondertussen. En niemand zegt dat we zomaar winnen, we hopen het en deze ploeg kan het.

  • Pedro Gonzalez

    Een oud gezegd luidt: het vel van de beer verkopen vóór die geschoten is. Men gaat er zomaar vanuit dat Frankrijk geen enkele kans heeft. Hopelijk denken de Duivels eens aan 2014 toen ze er uitgebonjourd werden door Wales.

  • Febe Chapin

    Man wat zou een 5-0 zege of beter toch een mooie lesje worden tegen die Franse arrogantie de laatste dagen. Een lesje gelijk Brazilië tegen Duitsland. We kunnen, let's do it!