"Wat moet je doen om kans te maken bij Russische vrouwen?" Niet iedereen opgezet met versiertips van Argentijnse voetbalbond

Photo news
Wat moet je doen om kans te maken bij een Russische vrouw? De Argentijnse voetbalbond AFA wijdde er een volledig hoofdstuk aan in de taal- en cultuurgids voor journalisten op het WK voetbal. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar niet bij iedereen viel de gids in goede aarde.

"Veel mannen willen alleen maar met die prachtige Russische vrouwen naar bed. Misschien willen zij dat ook wel, maar er zijn ook vrouwen die zich uniek en interessant willen voelen", luidt een van de tips in de gids, die deze week ook werd uitgedeeld aan Argentijnse coaches en voetballers. Het leidde meteen tot een storm van kritiek op sociale media.

De Argentijnse voetballiefhebbers wordt er onder andere op gewezen dat Russische vrouwen weinig op hebben met stinkende, ongezonde en slecht geklede mannen. Ook saaie, egoïstische en negatieve mannen hoeven het niet te proberen. Wat wel in de smaak valt is originaliteit, initiatief nemen, eerlijkheid en complimentjes.

Twitter

De Argentijnse journalist Nacho Catullo beschrijft op Twitter hoe hij en zijn collega's de gids overhandigd kregen op een cursus over de Russische taal en cultuur. Zijn foto's van de pagina's over het versieren van Russische vrouwen gingen meteen viraal, en nog voor het einde van de cursusdag grepen bondsofficials in. Alle aanwezigen werd verzocht de gidsen weer in te leveren en kregen die zonder het omstreden hoofdstuk terug. 

De opschudding komt Argentinië slecht uit. Enkele maanden geleden vond er in het land nog het grootste protest tegen seksisme en geweld tegen vrouwen plaats in de geschiedenis van Latijns-Amerika.

Twitter5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiaan Goethals

  Het loopt er hier vol van, kijk maar eens rond.

 • Marcel De mars

  Alsof dat die Russische vrouwen interesse hebben ? Tenzij dat ge veel geld hebt !

 • Mark Wijgers

  Ze zouden beter helpen voorkomen dat hun macho land verder wegzinkt in het moeras...

 • frank triolet

  Haha. is niet moeilijk, veeeel geld hebben

 • Jos Fonteijn

  vooral je credit card zal wonderen doen!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00