"Natuur" en "liefde voor de bal" thema's voor openingsceremonie

AP
De rijkdom van de Braziliaanse natuur en de voorliefde van het Zuid-Amerikaanse land voor het voetbal, worden de twee thema's voor de openingsceremonie van het WK 2014. Op 12 juni wordt het toernooi geopend in Sao Paulo.

"De openingsceremonie wordt een eerbetoon aan de schatten van Brazilië: de natuur, de mensen en het voetbal", zo verklaarde Daphné Cornez, de Belgische artistiek directeur van het spektakel. Joana Havelange, directeur van de planning, vulde aan: "Aangezien de festiviteiten overdag plaatsvinden zal er niet veel gebruik gemaakt worden van licht of vuurwerk. Ook mag er op het veld niets zwaars of puntigs geplaatst worden, om schade aan de grasmat te vermijden. Daarom zal het spektakel vooral steunen op de danseressen en choreografie."

Maar liefst 600 danseressen bereiden zich op dit moment voor op het spektakel. Er wordt verwacht dat 500 miljoen televisiekijkers wereldwijd de ceremonie, die 25 minuten zal duren, zullen meemaken. Het spektakel wordt afgesloten door de Cubaans-Amerikaanse rapper Pitbull, die het WK-lied 'We Are One' ten berde zal brengen.